Au revoir

Hej, nu kommer taxin och hämtar upp oss om en kvart så jag sistaminuten bloggar lite här.

Jag vet inte om jag har nån möjlighet att blogga där borta men det lär hur som helst inte bli så många uppdateringar.
Jag ska ju umgås med släkten inte sitta vid datorn, right ?

För övrigt så har jag klippt Milton fin inför första mötet med släkten och sen även superlimmat min tumnagel. Den var nämnligen påväg att gå av så nått var jag ju tvungen att göra. Men det funkade superbra för nu sitter den verkligen där! I och för sig så har jag typ limmat fast nageln i själva huden också men det behöver ju ingen veta. Är lim farligt för huden förresten? Det kan ju inte vara bra i alla fall. Men jag dör nog inte av det, då dör jag ju åtminstone med en snygg tumnagel. Jag är faktiskt lite nervös inför resan eftersom att det är första gången som Milton ska följa med och flyga. Tänk om han sitter och ylar hela vägen? då känns det ju jättejobbigt och pinsamt.  Ja, vi får väl se vad han hittar på för bus på planet. Skönt att man har en liten hund som får sitta i kabinen i alla fall.

Nej, nu måste jag skynda mig och borsta tänderna. Ha det så bra!



Min nya förälskelse

... är jeans tights!

Jag köpte mitt tredje par idag. Nu har jag ett par mörkblå, ett par ljusblå och nu även ett par svarta. De är så otroligt sköna jämfört med vanliga jeans, + att de även sitter snyggare. Köpte mina på Vila för 250 kr.




Friluftsdagen

Här bjuds det på lite bilder från vår friluftsdag - det blev en långpromenad på isen.







Späckat schema

Idag är jag upptagen hela dagen känns det som.

  • Kl 10 börjar vår friluftsdag. Min klass ska bara gå en promenad runt isbanan.
  • 13.30-16.00 jobba
  • 17.30 Middag på Quality hotel. Så innan det måste jag hem och byta om lite snabbt.
  • 18.30 - 21.30 Repetition till musikalen. Jag kommer att komma lite sent eftersom att jag inte vill stressa mig från middagen.
  • 22.00 nångång - hem och packa inför morgondagen.

Ja, det är ju kul att allting kommer samma dag. I vanliga fall händer det typ inget!
Nej nu ska jag gå och fixa en termos med varm choklad som jag ska ha med mig ut på isen.  



Jag fick ett mini-lasersvärd i mitt flingpaket imorse. Det ni! 



24 Februari

Dagen har bestått av ett möte angående våra årsböcker, sjukdom o trötthet och jakt efter sommarjobb.
Arbetsförmedlingen hade en sommarjobbsdag, vilket innebär att olika företag befann sig på arbetsförmedlingen och sökte sommarjobbare. Jag sökte lite olika jobb men jag skrev världens bästa cv som jag lämnade till Max. De kan ju omöjligt tacka nej till mig! Haha!

Hur hanterar du stress och press?
Jag käkar stress och press till fukost !!

Ja, vi får helt enkelt se vad jag får för jobb i slutändan. Men jag ska nog skriva en riktig cv och dela ut den till olika ställen.
Det är bättre att ha fler alternativ att välja mellan.



Köpte denna idag för 159 kr.
Bad en i kassan hjälpa mig hitta rätt nyans. Det är lite jobbigt att gå runt och vara helt felfärgad i ansiktet eftersom att det märks så tydligt. Men hon hade det svårt att komma på vilken nyans jag hade även när hon testade dem på mig.
- Du är ljus men ändå inte ljus. Och gul fast ändå rosa... (Mutlifärgad eller vad?)



Tjockisdag


Har inte ätit någon semla idag eftersom att jag inte tycker om semlor. Logiskt va?



lite bilder

Nu lägger jag äntligen upp lite bilder på några av kläderna jag fått från Thailand !!
Ursäkta mitt tråkiga hår men jag får skylla på Moder Naturs val av väder just nu,och att jag inte pallat klippa mig på typ evigheter.

 
En av mina många Obama t-shirts. Japp, jag är en Obama-supporter men vilken svensk verkar inte vara det idag?

 
En jättesöt tunika (för kort för att användas som klänning enligt mig). Toppen är virkad, jättesnygg!



En annan T-shirt med en av mina Idoler som motiv, David Bowie. (Meh hallå? Vart tog skärpan vägen?)

 
En klänning med samma insperation som tunikan, virkad upptill. 

 
En tubklänning
med jättehärligt mönster.


En massa armband som man kan mixa och matcha med.
Snyggt framför allt på sommaren då man även kan knyta nån runt fotleden.


Mitt favoritarmband. Tyckte att det var så sött med hjärtat. ♥ 



Ja, det här var då lite av det jag fick. Kanske visar lite mer nån annan dag, who knows?



23 Februari

Fick just ett mail om att resan till Stockholm har blivit inställd pga förhinder (=lågkonjuktur).
Nåväl, jag bokade lite snabbt en tågbiljett från Nässjö till Göteborg så det blir en extra natt hos min älskling istället. Resan blir hela 40 kr billigare om man inte väljer själv var man vill sitta. Fine with me, om jag sparar 40 kr så!



Hittade maybelines nya mineral liquid foundation idag. Eftersom att jag inte direkt har någon toppen hy så kan jag behöva något att kompensera mitt mineralpuder med. När det är så kallt ute så blir huden nämnligen mycket torrare och man vill inte smörja in sig för mycket eftersom att hyn lätt blir fet.  Jag vet att Youngblood (säljs på Pashion) har en liknande foundation men den kostar ca 600 kr. Undrar om produkten skiljer sig så mycket från maybelines som bara kostar ca 179 kr? Jag dör ju inte om jag provar den!



Grått, nya svart?

Gah, känner mig jättesugen på att beställa kläder från Asos.com men jag har inga pengar till sånt just nu.

Den gråa klänningen här nere kostar 240 kr och jag tycker att den är jättesnygg. Den är väldigt enkel, sommrig och man kan ösa på med assocearer om man känner för det, eller så inte, det blir ändå snyggt. Den grå t-shirt bodyn är följer samma tema, kostar bara 162 kr. Enkel och lätt att matcha andra klädesplagg till. Tänk er den med ett par snygga shorts på sommaren eller en kjol. Eller varför inte ett par ljusa jeans och ett par pumps till det?  *dregglar*

Nu fick jag det svårt att undvika beställa något. Jag hade sovit så gott inatt ju ...

  



22 Februari

Vaknade 8.30 imorse, varför liksom? När man väl har chansen att sova ut ordentligt.

Idag har jag inte gjort så mycket. Bokat min tågbiljett hem från Göteborg 9 Mars - 569 kr. Sen har jag försökt att fladdra med mina fula ögonfransar och berätta för min pappa hur bra den här världen skulle vara om jag bara hade en egen laptop. Han fick damp, men sen när han tänkte efter så höll han med mig... nästan. Så än är det inte över! Men mitt mål är att fixa det den här veckan eftersom att jag ska resa runt överallt och kan behöva något att sysselsätta mig med. Sen var jag hos min sångledare och fick lite hjälp med att välja ut låtar till begravningen som jag ska sjunga på. Det blir nog Himlen är oskyldigt blå och Fly with me.

Och juste, pappa hade visst inte tappat bort vår digitalkamera utan han skulle bara "skoja med mig". Rolig pappa man har ibland, not! Jag som verkligen såg fram emot en ny kamera. Jag ser på den gamla nu och inser att den bara har 3,1 megapixlar. Serriöst, min mobil tar typ bättre bilder! bajskamera..

Ska jag försöka att ta lite bilder på kläderna som han köpt åt mig. Ha tålamod bara!



Mälodifechtiwal

Kikade på melodifestivalen nyss och för de som inte kollade på det men ändå är lite smygintresserade så kan jag ju berätta att EMD och Molly Sandén gick vidare till final. Mina personliga favoriter var EMD, (fråga mig inte varför! Jag tror att jag kan ha fått en 90-tals boybands flashback) men jag gillade även Rigo & The Topaz Sound feat Red Fox. Deras låt gav mig känslan av bechparty helt enkelt, med en liten 50-tals touch över det hela. Ge mig sommar, sommar, sommar nu!

 Tycker fortfarande att svt's nya melodifestivalregeler är ett onödigt och desperat försök att tjäna pengar.

Hmm.. märkte just att mitt ena öga är helt rött och svullet. Aj?
Jaja, nu ska jag skita i mitt öga och kolla på When a stranger calls som visas på tv 6.

 


EMD och Molly Sandén



21 Februari

Alltså ni minns att jag berättade att jag och Alex lyckades pajja vår frysbox. Idag så väckte pappa mig typ vid 10 och tvingade mig att följa med och köpa en ny. Vi hittade en lagom stor för 3000 kr, kämpade med att få in den i bilen och sen kämpade vi dubbelt så mycket med att få ut den ur bilen. När vi lyft in den i garaget och jag stoppade i kontakten i väggen så fungerade inte den inte. Min första tanke var: Shit, nu gick den sönder när vi lyfte ut den ur bilen. Men sen fick jag en snilleblixt. Tänk om det är eluttaget som inte fungerar? Så jag provade att koppla in en lampa och den funkade inte heller. Då drog jag in den gamla frysboxen till tvättstugan och provade ett eluttag där och gissa vad som hände? (...) den börjar givetvis att fungera! Det hade bara blivit kortslutning i en propp. Gissa om pappa blev less. Så som starff för att jag "förstört" frysen så fick jag städa rent i den. Det luktade så surt och äckligt i den att jag höll på att spy. Räckte det inte med att jag skrubbt toaletterna?   

Jag hjälpte honom med att lyfta in fanskapet i bilen igen och nu har han åkt iväg för att lämna tillbaka den. Egentligen så borde han vara överlycklig eftersom att han sparar 3000 kr. 




Frysen från helvetet!
  



ny digitalkamera


Pappa har tydligen tappat bort min digitalkamera i Thailand och jag är allt utom ledsen för det innebär att vi behöver köpa en ny! Den gamla kameran var riktigt dålig. Jag lovar att det var typ den första digitalkameran som skapades. Självklart så skulle jag vilja ha en systemkamera men eftersom att jag inte är så fotonödig så klarar jag mig med en enklare variant.

SONY Cybershot DSC-T700 kostar ungefär 3000 kr. (tokigt läcker kamera ! !)
Behöver inte just en sån här kamera men ni fattar konceptet, capish?



"Ingen fara, äckelpäckel.."



Eh, städade toaletterna igår (...) det gör jag aldrig om igen.
Höll seriöst på att avlida!



20 Februari

Mår illa idag igen. Pappas teori var att jag förmodligen var gravid, haha! nej, men jag har haft huvudvärk och dålig syn på ett öga hela dagen också och så vitt jag vet så är det inte något som kännetecknar graviditet.

Ja, pappa kom ju hem idag! Kändes både kul och lite sorligt. Nu blir det inget mer sjunga hur högt  jag vill, låta mitt rum se ut som ett bombnedslag, äta vad jag vill - när jag vill. Men men, det kändes i alla fall kul att ha honom hemma oskadd. Han hade köpt en massa klänningar åt mig som jag hade önskat mig samt en hel det T-shirts och armband. Nu längtar jag supermycket efter sommaren så att jag får skutta omkring i mina nya outfits! Fick även en ny snygg väska från Jimmy Choo. Självklart så är det en kopia men det går knappt av avgöra. ;) 


Min Jimmy Choo väska - Orginalpris $1 850.
Har ingen aning om vad min väska kostade, hah!



19 Februari

Dagen började med lite jobb innan skolan. Det rörde sig inte om barn idag utan högskoleelever på studiebesök från Finland. Jag skulle bara vara där och visa upp mig samt presentera mig som mentor för majbritt.se. Som jag tidigare har nämnt så var jag inbjuden till ett framtidseminarium i Stockholm och till min pojkväns stora fasa så har jag nu tackat ja till att åka dit. Så om en vecka åker jag till Nässjö för att hälsa på släkten och gå på farfars begravning och sen åker jag till Stockholm 2 mars, sover över en natt, går på seminariumet och sen flyger jag till Göteborg. Låter det komplicerat? nejdå, inte alls.

För övrigt idag så blev det fikastund på stan med Sara (som för övrigt ska sova hos mig idag) och sen hämtade jag Milton hos min mamma, som nu varit barnvakt i allt för många dagar enligt henne. 

 

   
Det är fortfarande väldigt kallt ute så maten ute på balkongen har klarat sig. Vet inte hur länge jag orkar med kylan.
Milton hade frost i morrhåren och runt munnen när vi var ute och gick. Själv så hade jag vita ögonfransar och en vit lugg.

Idag var det kanske bara -16 grader, men igår var det typ -28 grader. Äckligt för helvte!



Oriflame


 
En primer och en concealer för att täcka trötta ögon.

Beställde lite smink från oriflame idag. Jag och Sara satt och bläddrade i deras katalog på jobbet och då var det så svårt att låta bli. Jag vet att jag ska spara pengar men jag ser det som en process. En knarkare måste succesivt lära sig att vara utan knark. Chockbehandlingar funkar inte på mig. Oriflame har bra produkter som har lite lägre priser än vad många andra kosmetikmärken brukar ha. Jag beställde en primer. Makeupen blir enkel att applicera och håller sig fräsch hela dagen. Man ska använda det under sitt foundation eller puder. Sen beställde jag två olika sorters concealer, en bara för ögonen och sen en för allmänna spots som man vill täcka.



18 Februari

Gosh, denna stressen! Idag flög jag upp ur sängen då jag helt plötsligt kom på att jag hade en tandläkartid på morgonen. Men bara 5 minuter tills bussen skulle gå så klädde på mig snabbt och kastade ner smink och tandborste i väskan och hann precis med bussen. Missar man sin tandläkartid så får man nämnligen betala en viss summa för att man tagit slösat på tid som nån annan patient kunnat få. Busschauffören såg som så snäll ut. Alldeles gyllenbrun var han, som hemkommen från en solsemester, så satt han där och visslade nynnade med till Duffys låt Warwick Avenue. Han fick mig på lite bättre humör faktiskt. Sen blev det stressigt igen och jag fick springa igenom stan för att hinna till tandläkaren i tid. När jag kom innanför dörrarna så hade jag till och med 10 minuter till godo så jag låste in mig på en handikapptoalett och grävde fram min tandborste och mitt smink. Vilken röra. Fortfarande stressad och nedkyld så darrade jag så att jag hällde ut mitt mineralpuder över min jacka och på golvet.

När jag fått någolunda kontroll över mig själv så gick jag ut i väntrummet. Där satt världens sötaste morfar och läste en Bamsetidning för sitt barnbarn. Han läste med sån inlevelse att jag blev helt varm i kroppen. Hans barnbarn satt uppkrupen i hans famn och stirrade fashinerat på alla bilderna medans hans morfar lade till effekterna och fick serietidningen att komma till liv. Sånt där fick jag aldrig uppleva. Visst läste min farmor för mig så ibland men eftersom att vi bodde långt ifrån släkten så var det väldigt sällan. Pappa jobbade alltid sent och mamma läste bara sagor för mig som ett försök att lära sig läsa på svenska, vilket gjorde mig irriterad. Hon kunde knappt uttala orden så jag fick ständigt rätta henne och eftersom att hon inte kunde läsa ordentligt så förstod hon inte texten, vilket gjorde att man aldrig kunde ställa några frågor eftersom att hon inte visste själv vad det handlade om. Allt detta gjorde att det blev 0 % inlevelse i berättelsen. Nej, jag växte upp med ljudband. Då kunde man sitta där och njuta av de inlästa sagorna och samtidigt följa med i sin bildbok och vänta på en signal på bandet när det var dags att byta blad. Självklart så hade jag velat ha en sån där morfar som hos tandläkaren, som kan läsa serietidningar med inlevelse, men jag har ju överlevt utan det. 

Ja juste, tandläkaren tyckte att jag hade fina tänder.





1,5 år tillsammans


För ett och ett halvt år sedan blev det jag & du !   ♥ 17/8-07

Sedan dess så har vår kärlek bara växt sig starkare och starkare, trots alla avstånd o hinder.  
Du är min prins, min ängel, min bästa vän, min Alexander. Bäst av allt är att du bara är min!
Du är strösslet på min glass som förgyller mitt liv. Du betyder allt för mig babe och det vet du.

-älskar dig idag, imorgon och föralltid-



To-do-list

Nu är det helt plötsligt en massa projekt på gång under året! Men innan något av det kommer att hända så behöver jag lära mig att spara pengar. 

  • Först ska jag köpa mig en laptop. Sen måste jag lista ut vilket mobilt bredband som har bäst täckning.

  • Jag måste uppdatera mitt gymkort som går ut i mars!

  • Mitt mål att lyckas ta körkort i juni. Är jag fast besluten över något så brukar det gå bra, men ännu en gång så har jag ju så dålig självdiciplin. *smisk på mig*

  • I sommar har jag planerat att ta en sista minuten någonstans med min pojkvän. En sista minutenresa kostar inte så mycket beroende på vart man åker men man vill ju ha lite pengar med sig så att man kan hitta saker.

  • I höst så ska jag kanske åka till USA med pappa (och fler?) . Fast den resan är allt utom spikad, men jag hoppas!

  • (Thailand nångång, jag, mamma & Alex ?) Detta är då den mest osäkra punkten eftersom att det har en tendens att bli mycket snack och lite verkstad när mamma får idéer.  

  • + Ett hemligt projekt! Nu blev ni allt nyfikna va? ;)


 

Har jag inte lite väl många bollar i luften just nu?



17 Februari

Jag är fortfarande sjuuk så jag stannade hemma idag med.

Jösses vad tomt det var i huset igår. Tänk vad mycket plats en pojkvän på 1,93 meter kärlek fyller ut! Det värsta var att jag inte kunde prata med honom i telefon heller eftersom att han åkte tåg och det inte existerar någon täckning större delen av sträckan. Men då är det ju tur att man har världens bästa bror (fortfarande Sara) som man kan störa i mattepluggandet. Vi pratade i telefon i 2 timmar och 45 minuter. Om vad? - Om allt såklart! Vi hade ju knappt pratat med varandra på 3 dagar. Tro mig, vi hinner samla ihop en hel del att snacka om på tre hela dagar. 2 timmar och 45 min kändes lindrigt för käken som ibland kan börja göra ont efter en heldag med snack och svammel.

Idag ska jag börja läsa min bok om Rwanda och sen fortsätta att plugga matte (dvs om jag orkar).


- Jag och min fina Sara i Stockholm -
Sara du betyder väldigt mycket för mig. Du är verkligen en av mina bästa vänner.
Det är så himla lätt att vara sig själv med dig. Du är ju min Dr. Phil typ 24-7, haha!  
Du får försöka stå ut med mig ett och ett halvt år till innan du slipper mig gumman! ;)  



16 Februari

Jag är sjuk igen. Det verkar komma och gå lite om det vill, men idag så kan jag erkänna att jag inte direkt ansträngde mig för att finna nån ork för att gå till skolan. Istället stannade jag hemma och gosade med min pojkvän och fixade matsäck åt honom. Hans tåg gick kl 16.23, nästa gång vi träffas blir om 2 veckor på mitt sportlov, efter begravningen. 2 veckor kändes inte så långt bort men när man väl ska säga hejdå till varandra så känns det väldigt tufft. Ja, nu är jag ensam hemma igen - känns tyst och tråkigt. Innan Alex kom hit så var det roligt och spännande, nu är det nästan tvärtom för att man har vant sig vid att ha någon här. Pappa kommer hem på fredag. Jösses, hur ska han ta allt? Han kommer ju typ ha 10 orsaker att bryta ihop när han kommer hem.

Just nu sitter jag och kollar på The Hills på mtv.se men egentligen har jag en massa andra saker att göra. Måste till exempel plugga matte, diska och städa iordning i köket. Gjorde nämnligen våfflor till frukost idag igen sen till luch så fick Alex lov att äta rester från middagen igår. Jag lagade kycklinggryta med kokosmjölk, grön curry, bambuskott, vattenkastanjer, kyckling och ris till det såklart. Det blev riktigt gott faktiskt, men eftersom att min boyfriend inte är lika öppen för min asiatiska halva i köket så stekte jag upp några vanliga kycklingfileér till honom.  



Hatar att stå där på tågstationen och se den jag älskar mest åka ifrån mig.
- Älskar dig baby och jag saknar dig redan för mycket -



Fan också!

Idag fick jag det där jobbiga telefonsamtalet som man gått och väntat på ett tag nu.. nästa dödsfall.
Jag tänker inte egoistiskt, att det är jag som har det jobbigast just nu för det vet jag att jag verkligen inte har.
Jag tänker på familjen. Hur bra mår dom egentligen? Ännu en gång så vill jag finnas där för dom, men det går inte.  

Nej, nu vill jag inte att allt ska gå ut över min och Alex sista kväll tillsammans.




15 Februari

Mumsmums Semmelröv och H.E.A.T gick vidare till finalen i melodifestivalen. Måns låt lät ju precis som Måns låtar brukar låta, som en rix fm-plåga helt enkelt och givetvis så har jag den på hjärnan nu också. H.E.A.T lät som The Poodles och jag kommer inte ihåg hur deras låt gick. HAHA, såg ni när dom stod där och väntade på vem som skulle gå vidare mellan dom och Amy Diamond! Killen i vita tajts, man såg ju hans snopp, liten och lutande åt vänster .. eller min blick fastnade då där. Fan va jag skrattade! Antingen så var det ju meningen att han ville att den skulle synas eller så visste han inte om konsekvenserna av ha på sig för tajta byxor. Nu får jag inte blogga mer om hans snopp enligt Alex som verkar illa berörd.

Händer inte speciellt mycket idag förrutom att jag borde plugga matte. Men oftast när jag borde göra saker och ting så blir det att jag struntar i det helt och hållet. Vi får la se om jag överraskar mig själv! 




Alex vill ha uppmärksamhet och hoppar och slänger sig i djupsnön med Milton utanför mitt fönster.



Brunchen



Brunchen blev superbra och Alex blev verkligen jätteglad! Eftersom att jag inte hittade någon hjärtformad stekpanna så fick jag improvisera med pepparkaksformar, men det funkade faktiskt.
 
Ja, när han kom hem från stan så hade han köpt rosor och en chokladask. Naaw, klassiskt men romantiskt. ♥ 
Av mig fick han ett läderarmband som man skulle tvinna lite snyggt runt armen och sen ett nytt rakhyvel-kit, vilken han behövde. Nej, nu måste jag springa till soffan och trycka i mig alla choklad-, gelé- och marshmallowhjärtan och såklart se på melodifestivalen. Sen så ska jag självklart inte glömma att mysa, mysa och MYSA!  



♥ alla hjärtans dag ♥

Nu är Alex inne i stan för att köpa en present i sista minuten, haha! Även om jag sa att han inte behövde det så var han givetvis tvungen annars skulle han känna sig som en dålig pojkvän.

Medans han är borta så har jag passat på att tvätta lite kläder, städa igenom huset och vattna blommorna. Nu ska jag bara fixa en superfrukost á la hjärtans dag. Tänkte väl att det var min tur att ge honom något tillbaka för den gången han fixade frukost på sängen till mig när jag var sjuk. Hade planerat att göra en fukostbuffé med typ våfflor m. grädde o sylt, hjärtformade rostmackor, kanske steka lite ägg.. vad mer kan man ha? Ja, ett stort glas oboy till min stora kille såklart. Haha!

Jag ska försöka ta lite bilder sen. Ha en bra alla hjärtans dag!



           

Ah, geléhjärtan är ju så förbaskat mumsigt! ♥



Fredagen den 13:e

Snacka om att det är en överskattad dag egentligen, man ska bara vara mer nervös över saker och ting än vad man vanligtvis redan är. Det enda som varit oturligt idag var när jag skulle steka upp de två hamburgarna som vi hade kvar och de verkligen hade smältit fast i varandra. Resultatet blev en ovanligt tjock hamburgare, en trasig jävel i soptunnan och en väldigt irriterad Nathalie. Sen ska Alex vara en snäll och ge mig min hamburgare när jag står och rostar brödet. Men så tappar han hamburgaren och givetvis så landar den med osten nedåt. Beror detta på fredagen den 13:e eller bara regelbunden otur? Hmm...

För övrigt så har dagen varit väldigt lugn. Skolan gick snabbt och efteråt så gick jag med Isabelle ett tag på stan för att hitta något till våra pojkvänner i alla hjärtans dag present. Alla hjärtans dag är för övrigt också en väldigt överskattad dag, ett komersiellt påhitt för att tjäna pengar på folks kärlek till varandra, men ändå så kunde jag inte låta bli att köpa något. Vi hade egentligen kommit överens om att bara vara hemma och mysa, laga god mat och ta det lugnt helt enkelt. Det blev ett inpulsköp, lite dyrare än vad jag tänkte mig men ändå inte så farligt. Hoppas att han blir nöjd med presenten ändå. Grejen är ju inte att det att det ska vara något märkvärdigt, man vill bara ge något för principens skull.    

Kvällen har varit väldigt lyckad efter att jag fått sova en timme och hunnit lugnat ner mig över misslyckandet med maten. Vi har sett på Let's dance, tänt överdrivet många doftljus, fixat grönsaker o dipp, öppnat en chokladask som egentligen var till imorrn och bara gosat med varandra. Man blir så där hopplöst nyförälskad varenda gång som man myser till det lite extra, men det är verkligen inget jag klagar över. ♥





Alla hade fått ett hjärta med en positiv kommentar på, fasttejpat på sina skåp idag!
Det kunde typ stå: Du är snygg, du är guld värld, du är väldefull, unik osv osv..
Men jag fick Ditt liv har en mening. Haha, kändes som nån sorts övertalning där.

Jösses vilka ambisiösa människor som pallat göra alla lappar och sen tejpa fast dom på alla skåp!



12 Februari

Okej, nu är det verkligen någon där uppe som inte gillar mig. Sladden till våran frysbox exploderade då jag och min pojkvän försökte komma fram till vad vi skulle laga till middag. Nu fungerar den inte alls och tror mig när jag säger att det inte fanns lite mat i den frysen. Är det ett tecken på att vi behövde rensa den eller vaddå? Pappa fyllde ju den lite extra eftersom att han skulle åka iväg, så jag skulle ha något att leva på. Jag blir så frustrerad! Nu har jag försökt att packa in det viktigaste i våran mindre frys som är som en litet bihang till kylskåpet där vi tidigare förvarat typ glass. Det innebär att jag måste slänga glassen för att få plats med viktigare saker. *snyft*

Dagar som dessa uppskattar man att det är typ -20 grader för man kan ju ha saker i lådor utomhus. MEN vad händer om det blir lite varmare då? (vilket det säkert lär bli eftersom att det är just my luck.)

Både jag och Alex har försökt att laga frysen men den verkar helt ha gett upp hoppet om att kyla vår mat i fortsättningen. Desperat så ringde jag till min mamma som stolt berättade att det var hon som lagade den sist den gick sönder, men tydligen så lagade hon den inte tillräckligt bra eftersom att den exploderade idag. Mamma och Alex är nu påväg till thaiaffären där de ska tigga frigolit-lådor som vi ska förvara maten i på balkongen. Undrar ni varför jag inte följde med? Varför jag istället för att hjälpa till, sitter och beklagar mig över det hela på min blogg? Mamma räknade inte ens med att jag skulle följa med dom så jag fick uppdraget att packa om det som fick plats i den lilla frysen. Nu känner jag mig dock väldigt rastlös. 



11 Februari

Usch, vilken pissig dag. Precis innan jag är påväg att springa till bussen imorse så ringde farmor för att berätta att min farfar har gått bort. Allt kändes så sjukt jobbigt! Pappa är i Thailand och vet inte om något och helt plötsligt blev det upp till mig att bestämma om han skulle få veta något innan han kommer hem eller inte för att jag var den som kände honom bäst. Han kommer att bli så fruktansvärt ledsen när han får höra det, han visste inte ens att farfar var dålig. Den här semestern har varit så efterlängtad för hans del. Han har tjatat om hur dåligt han har mått och att han verkligen behöver komma bort ett tag, det har jag helt klart accepterat. Så ska jag nu ringa honom, släppa bomben och då förstöra resten av hans semester? Även om han har rätt att få veta att hans pappa har gått bort så vill jag unna honom de veckor som han har kvar. Jag får helt enkelt ta hand om honom när han kommer hem. Tack och lov för min underbara släkt som hjälpt mig att fixa biljetter till familjen så att vi kommer ner till begravningen. 

Nej, gud vilken tung dag. Jag har kännt mig så förvirrad, rädd och hjälplös men inte gråtit en tår. Det betyder inte att jag inte är ledsen, för tro mig det är jag. Men jag har på nått sätt inte fattat det ännu, att min farfar finns inte mer, han har gått vidare. Även om jag mår dåligt så vill jag inte visa det för alla. I skolan är man den roliga personen som ska vara rolig no matter what. Om ens farfar går bort ska man då skratta eller gråta, vad tror ni att jag väljer? Jag har inga problem att berätta om mitt liv för folk, tvärtom så kan jag ibland vara lite för öppen mot andra. Men det där att visa känslor, det döljer jag helst bakom ett skratt. Men jag valde att gå hem från skolan lite tidigare idag för att prata mer med min farmor. Det är så jobbigt att bo så långt ifrån min släkt. Höra sin farmor och faster gråta men inte kunna lägga sina armar runt dom, inte finnas där för dom. Kände mig så jävla långt borta. 

Livet är inte lätt. Kommer det nått bra så blir det alltid värre senare. Lugnet före stormen helt enkelt.
Det finns en hake med allt.     



10 Februari

Åh, idag var jag så nära på att köpa min efterlängtade netbook. Elgiganten verkade ha ett supererbjudande på laptops, man fick till och med en digitalkamera på köpet och allt. Men som vanligt så är det för bra för att vara sant och när vi granskade erbjudandet under luppen så var det massa extrakostnader varje månad och ett allmänt dåligt abonnemang (åtminstone om man bor i norrland). Så därför blev det ingen netbook idag heller.

Försökte att tröstshoppa men mitt samvete sa åt mig att spara mina pengar. Tyvärr så blev det att jag snyltade lite på Alexanders presentkort. Han verkade ju ha presentkort i alla möjliga affärer! Jag fick mig två T-shirtar och två mössor, en jättemysig vintermössa och sen en lätt virkad mössa. Men det var inte jag som var the big spender idag minsann. Min pojkvän började dagen med att klippa sig, han blev för övrigt jättefin tycker jag, sen köpte han en ny jacka som var dyr trots att den var på 70 %. Efter det blev det ett par chinos, ett par svarta jeans och sen en T-shirt. Vill inte veta vad allt gick till, men som sagt så hade han väääldigt många presentkort.

Nåväl, vad är väl en bal på slottet. Nu ska jag gå och löddra in mitt hår i mitt nyinköpta shampoo.



Good bye my lover. Det ska ta mig fan finnas hakar med allt!



9 Februari

Stressig start på dagen. Vaknade av att alarmet på min mobil ringde kl 6.18. Tanken var att jag skulle hinna ta en dusch innan fukosten men jag tänkte att det inte skadar någon om jag snoozade en gång. Nästa gång alarmet gick så märkte jag att Alex stängde av det. Jag tänkte såklart att han tryckte på snooze så jag somnade snabbt om igen. Men nästa gång som jag vaknade så var det alldeles för ljust i rummet för att klockan skulle kunna vara före 7. Givetvis så har pojken stängt av alarmet helt och klockan visar sig vara 7.35, min buss går 7.45. Men några svordomar senare så satt jag ändå på bussen, oduschad, utan smink och utan frukost i magen. Som tur var så blev det en riktigt kort skoldag för min del. Jag tror att jag i mitt undermedvetna visste om att jag försovit mig, men jag hade det så svårt att stiga upp ur den varma sängen och lämna min pojkväns mysiga famn.

Idag har vi bakat en hallon cheesecake. Den ser helt rosa och fabulous ut men vi har ännu inte hunnit smaka på den.





Alex face var typ covered med smet när vi bakade.
Muaha, så går det när ens flickvän får hyperdamp samtidigt som hon håller i en slickepott!



8 Februari

Hallåj!

Gårdagen kändes lyckad. God mat och trevligt sällskap! Idag har vi försökt att inte ruttna bort i sängen hela dagen genom att först ta en sväng in till stan för att hyra film, Tropic Thunder, och sen åka till Coop och handla. Är det inte konstigt hur ens livsstil förrändras bara för att nån annan flyttar in? Normalt sett så hade jag inte valt att köpa godis och sånt, jag hade också prioriterat ekologiska varor mycket mer än vad jag gjorde idag om det inte var för min skeptiske pojkvän.
 Nåväl, vi skrev en söt liten inköpslista när vi satt vid frukostbordet imorse. Hihi, kändes väldigt sambo-ish!

Nu ska vi se på Tropic Thunder och möla i oss mer godis! Vi får väl se om vi orkat skotta idag eller om vi väntar till imorgon. Kan det inte bara sluta snöa! Det har typ helt ärligt kommit en halvmeter den här veckan. Om vi inte skottar innan vi går och lägger oss så kanske vi inte kommer ut genom dörren imorgon. Hmm.. tål att tänkas på. ;)   




Dagens middag blev köttbullar med mos, gräddsås och lingonsylt.
Det blev faktiskt riktigt gott! Fast det var lite dramatiskt där ett tag med moset ...



Preparation

Snart kommer tjejerna hit och då ska vi sätta igång och laga mat. Min mage kurrar rejält just nu..
Jag har städat iordning huset och pysslat medans Alex har fått den mer manliga uppgiften att skotta snö, och gå ut med hunden.

Vi har spenderat större delen av dagen i sängen och legat och kollat på Mysteriet på Greveholm som jag fick av min kusin i julklapp. Helt underbar julkalender, helt klart en av mina favoriter! Fast man märker ju nu på senare dar att den inte har de bästa effekterna direkt. Haha, men va tusan när jag var 5 år och den visades på tv så var man ju inte fullt så kritiskt till sånt som man är idag för då var ju greven verkligen läskig.

Nej, nu måste jag pyssla vidare. Kom ihåg att melodifestivalen är ikväll! 
(hoppas på att Björn Gustafsson ska dyka upp)  




7 Februari

Som ni kanske märkt så blev det inget bloggande igår. Men jag ska sammanfatta gårdagen ändå.
Sara sov ju över här och det blev så klart inte många timmars sömn eftersom att vi ligger och surrar hur länge som helst. Vi lagade mat och sen såg vi på Bolt (riktigt söt film), drack té och åt upp det som var kvar av min chokladask. Kändes väldigt skönt att ha henne här. Jag kunde ju inte ringa och störa Alex eftersom att han satt på tåget påväg hit, och på tåg är det väääldigt dålig täckning.

Ja, igår så hämtade jag honom på tågstationen kl 11.40. Jag var faktiskt inte så nervös den här gången! Tyvärr så känns det som att jag kommer att åka på en förkyldning. Jag har på himla bra tajming när det gäller sjukdomar. Blir alltid sjuk när jag är med Alex. Jag kanske är allergisk mot honom?

Nu ska jag gå och steka ägg till min man. Han sitter i princip och gapar o dunkar besticken i bordet efter mat. <3



5 Februari

Ikväll ska Sara komma hit och vi ska ha det så trevligt så. Fast innan hon kommer så är det tänkt att jag ska hinna iväg och jobba en sväng. Men jag känner mig väldigt sugen på att vara innekatt just nu eftersom att det är snöstorm ute. Gah! Juste, jag måste ju hämta hunden hos mamma också! Skit också...
 
Jag har fått ett väldigt trevlig mail idag. Blev nämnligen inbjuden på ett seminarium i Stockholm den 3:e Mars. Jag behöver inte betala hotell eller flygresan dit. Men kravet är att jag ska tala inför media. (?!) Och vad innebär det liksom? Tv, radio, eller nån tidning? Ja, jag kommer i alla fall att bli intevjuad om Luleå. Och vad är det meningen att jag ska säga då? "Luleå är top notch!" eller "Jag kommer flytta ifrån det där stället så fårt jag får chansen!" Har så himla delade åsikter om Luleå så det inte är sant. Idag till exempel: Det är snöstorm = Ta mig här ifrån på momangen!
Jag får helt enkelt se om jag tackar ja till erbjudandet.

Nej nu måste jag skutta ut i snöstormen igen och för att jobba.




Ett mycket ocharmigt men sexigt hål i min leggins.
 Så går det när man drar i trådar!



4 Februari

Tänk om bara två dagar så kommer min pojkvän hit! Nu blir jag snart nervös. Nej, det får man inte bli ...
 
Idag har det inte hänt något speciellt. Jobbet var rätt så lugnt, hör och häpna. Igår var jag så duktig och skrev ner en liten inköpslista. Så efter jobbet var jag och handlade. Kände mig så vuxen när jag gick där och höll i korgen som om den vore en chic handväska och sedan gick och klämde på alla grönsaker innan jag slutligen bestämde mig för någon som såg relativt fräsh ut. Ja, jag köpte mest grönsaker för det är det som har tagit slut här hemma. Gjorde till och med samhället en tjänst och valde ekologiska och kravmärkta grönsaker. Visst, man får betala en slant extra men om alla valde att göra det så skulle vi i alla fall leva i en lite bättre värld, tänk på det.

Brudarna och kom fram till att det var dags för en myskväll hemma hos mig igen. Man måste ju passa på när pappa inte är hemma. Så på lördag ska vi samlas hemma hos mig och snickra ihop våra egna skrovmål. Haha, vi ska alltså laga hamburgare och pommes. Det kommer att bli superbra! Alexander är ju här då också men han har ju absolut inga problem med att vara med oss brudar. Jag tror faktiskt att han trivs rätt bra. Det är ju då han inser att det inte bara är jag som pratar så mycket här i världen utan även människorna i min umgängeskrets. ;)

När jag var och handlade så fick jag även med mig en chokladask hem, ojdå?
Men jag känner att jag varit så nyttig och duktig på att träna den senaste tiden att jag faktiskt måste få unna mig själv. Och vad är väl godare än wiener nougat? Man ska absolut våga unna sig själv saker och ting. Precis som att jag ger min hund godis när han gör något bra så ska jag även kunna ge mig själv godis när jag gjort något bra.

Belöna er själva ibland!


Min mysiga hemmakväll idag består av Top Model, en kopp jordgubbsté,
Risifrutti Manna och såklart några bitar från min chokladask. ;)
 



Bläh!

Gjorde pannkakor och åt alldeles för många. Nu känner man sig sådär jobbigt jävla mätt!
Bläh, spyr snart! Ja, nu är det dags för en nyttig kvällspromenad och sen hoppa ner i sängen.

Sov så gott allesammans!



3 Februari

Kunde inte låta bli att gå till GIna tricot och köpa några fler klänningar, hihi! ;)

Jag skulle hämta Milton hos mamma och snällt nog så bad hon mig att stanna på middag. Självklart tog jag tillfället i akt eftersom att det innebär att jag inte behöver laga någon middag här hemma. Vad jag inte visste var att det var en massa hödljudda thaikvinnor hemma hos henne. Haha, det var som i en hönsgård! Thaikulturen, you gotta love it. Alla pratade thailändska med mig och jag svarade glatt på svenska. Förstod utan problem vad dom sa men jag kunde tyvärr inte svara tillbaka på deras språk. 

Åh, sen beställde dit en massös. Jag som var på väg hem blev nu tvingad att stanna och bli masserad i en timme. Ville egentligen bara hem, hem till min sköna säng och få vila mitt huvud som har bultat under hela dagen. Men min kropp skrek efter att få bli brutalt knådad eftersom att jag hade en sån hemsk träningsvärk i armar och ben. Och visst var det helt underbart, jag somnade till och med. Milton låg vid min sida och skällde varje gång som hon drog lite extra mycket i mig, min lilla vakthund. Efter massagen så kändes det som om jag aldrig haft ont i huvudet tidigare, all spänning i kroppen hade släppt. Lite halvt nyvaken satte jag mig vid köksbordet igen, tillbaka in i hönsgården. Det kacklades från höger och vänster, alla pratade i mun på varandra - det var helt enkelt dags att spela poker på thailändskt vis. De lyckades övertala mig att vara med och jag gick ganska snabbt i plus med 40 kr. Redan då kände jag att jag ville tacka för mig och gå hem. Alla skrattade och kallade mig för snålunge, så jag föll för grupptrycket och stannade ett tag till. När jag slutligen gick ifrån mamma så hade jag 150 kr mer i plånboken, kändes najs. Tur att man har pokerface! ;)

Sen jag kom hem så har jag hunnit tvätta en maskin med rosa tvätt (tänk att man har så många rosa plagg ett det fyller en hel maskin), diskat och skurat o dammtorkat mitt rum. Nu är det kliniskt rent, I tell you! Nu ska jag bara göra mig en stor kopp med jordgubbsté, sätta mig ner framför tvn, dra på mig mina ulltofflor och njuta av det som burken har att erbjuda innan det blir en kvällspromenad med Milton. 

Ja, juste! Pappa ringde idag. Känns som att det var länge sedan som han åkte men det är det ju inte egentligen. Det var kul att höra hans röst igen i alla fall. De verkar ha det bra där borta i värmen och han hade varit VÄLDIGT duktig på att köpa saker åt mig. Iiiih, va spännande va?  




2 Februari

Halloj! Gud, vilken lång dag det har varit. Det började med ett franskaprov, som gick sådär. Tanken var väl att man skulle tycka att det var ganska lätt men jag kände direkt att jag pluggat för lite. Men så är det när man inte har någon självdisciplin. Resten av skoldagen kändes väldigt utdraget med en håltimme och lektioner där man sitter och rullar tummarna. Nåväl, efter skolan så höll jag Sara sällskap på stan. Hittade en jättefin mineralögonskugga för halva priset på Åhléns. Jag klarar av skrikiga färger på naglarna med aldrig som ögonskugga, därför blev det en ganska neutral ögonskugga, lite extra skimmer bara. Sen fyndade jag en jättesöt klänning från Gina Tricot som har slutrea för tillfället. Det blir bara billigare och billigare för varje gång jag sätter foten där. Kanske ska tillbaka imorgon och rota lite till. ;)

Efter min lilla runda på stan så blev det en sväng till gymmet. Tyvärr så var det jättemånga som tränade så det kändes som att jag inte fick så mycket gjort. Plus att jag hade glömt min ipod hemma - Kan omöjligt träna utan rätt musik i öronen. Därför får jag träna igen imorgon innan jag hämtar upp min lille Milton hos mamma. Sen har jag även varit och tränat inför musikalen som vi ska spela upp i slutet av nästa månad. Jag har lite blandade känslor angående musikalen. Just nu så känns allt väldigt amatörigt. Fast vi har inte hunnit träna så mycket ännu. Vi får väl se hur slutresultatet blir (positiva tankar Nathalie, positiva tankar ).

Nu ska jag förbereda lite inför geografiredovisningen inför imorgon, sen diska och städa upp lite i köket och avslutningsvis ta en lång och varm dusch.




1 Februari

Gah! Milton väckte mig klockan 5 imorse genom att yla och försöka komma upp i min säng. När jag lyfte upp honom så lade han sig snällt brevid mig. Skönt, tänkte jag, då kan jag få sova några timmar till. Men inte då! Varje gång som jag blundade så började han att pipa. När jag öppnade ögonen och såg frågande på honom så såg han helt oskyldig ut. När jag blundar igen så piper han. Till slut tänkte jag att det bästa sättet var att ignorera honom, men då börjar han att putta på mig istället. Jösses vilken hund, som om det inte vore nog så hoppar han upp och lägger sig på min bröstkorg. Han brukade sova så när han var liten, men han har nog inte fattat att det inte går längre. Ja, han är ju ändå inte så tung så jag lät han ligga kvar där. Men varje gång som jag blundade så fick jag en tass uppkörd i näsan eller nått öga. Till slut blev jag så förbannad att jag kastade ner han från sängen och gapade åt honom, då gick han snällt och lade sig i sin korg igen. Kunde jag inte bara gjort det från början? Då hade jag fått sova en timme längre.
 
Påminn mig att aldrig skaffa barn! 

Nu har jag i alla fall varit och lämnat honom hos mamma. Imorgon går jag i skolan så länge och sen ska jag träna och sjunga efter skolan så då blir han ensam hemma i alldeles för många timmar. Så mamma får vara barnvakt till på tisdag. Skönt, nu kan jag sova i fred. Fast nu kommer jag säkert att bli nojjig för när Milton ligger brevid mig så tänker jag alltid att alla ljud jag hör på natten kommer från honom och om någon kommer in i huset så kommer han att börja skälla. Han är ju trots allt en liten vakthund. Men nu då? Vem ska skälla nu om nån kommer in? Nu blir jag lite rädd faktiskt.

Min lilla gosunge, vem ska vakta mig nu?



RSS 2.0
Hej och välkommen till min blogg!
Mitt namn är Nathalie och jag är en 18-årig tjej som bor i Luleå och fortfarande letar efter meningen med livet.

Det jag älskar mest är att låta pengarna sprudla genom att shoppa och unna mig själv saker! Självklart skulle jag inte ens fungera utan mina vänner, min familj och världens finaste pojkvän. Vi har ett långdistansförhållande så det blir en hel del resor för min del till goa och glada Göteborg.

I min blogg skriver jag om mitt liv och mina tankar helt enkelt. Hoppas du finner något intresse i det du läser.

Om du vill följa bloggen kan du göra det med ett enkelt knapptryck på länken här nedanför!