Smoothie-licious

Igår fick jag sällskap i form av min sockerärta Sara. Som vanligt gjorde vi jordgubbssmoothies och sen såg vi på film, I love you man - ja, filmen hette alltså det. Den var faktiskt riktigt bra. Eller du kommer i alla fall att tycka om den om du har samma humor som mig och Sara, haha! Så jag kan inte lova att den är bra.

Imorse vaknade vi tidigt av att Millie blev insläppt i mitt rum och ville mysas och jucka på fötter..
När vi väl tagit oss upp så blev det smoothies igen. Haha, vi älskar smoothies och jag tror att mina blir så goda för att jag lägger ner så mycket kärlek i dem när jag gör dem. Ja, så måste det vara. Men jag tycker att det är ett gott och nyttigt alternativ till frukosten eller som mellanmål.




Men den godaste smoothie som jag smakat (förutom de jag gjort själv) är de som jag och Sara surplade i oss på Restaurangen Giraffe på Heathrow, på väg hem från Indien. Kanske var de så goda för att vi varit utan smoothies så länge, eller så var de helt enkelt magiskt goda. Och visst blev de ännu sötare när de hade en liten Affe Giraff som drinkpinne. . Vi smugglade med oss våra giraffer hem sen, Schhh! . .




Ur min åsyn!

Snö är acceptabelt ett tag, nån månad sådär - Men nu räcker det tack!
Jag vill ha sommar, eller åtminstone våååår!



Bilden är tyvärr inte aktuell. Den är från förra året när snön just kommit, då jag typ tyckte om den..
Nu är det typ 20x mer snö och det ser ut som att Mount Everest numera ligger utanför mitt köksfönster.




This is my life, my friend

GAAAAAAAAH! Där, nu var det åtminstone sagt.

Jag är superless på mitt liv at the moment. Mina föräldrar har tjatat röven av mig under helgen och praktiskt taget tvingat mig att bestämma vad jag vill göra efter gymnasiet. För enligt dem är det ju bara jag som inte vet vad jag ska göra av mitt liv just nu. Och jag tycker oerthört synd om dem som fick den mest osäkra dottern man kan tänka sig. Men de fattar inte att varken gymnasiet , komvux eller högskolorna ser ut som de gjorde på deras tid! Det ser fan inte ens ut som förra året!! Så varför ska de disskutera sånt med mig när de inte ens vet vad de snackar om? Pappa tror ju att man fortfarande får sifferbetyg i skolan!  

Under den senaste veckan har jag varit sugen på att plugga vidare redan till hösten, bara för att jag inte vet vad jag annars ska göra och för att jag vill komma bort från allt. Men alla program som jag kan tänka mig att läsa har alldeles för höga intagningspoäng för mig. Fast jag ska ändå söka in till en massa olika saker så får vi se var jag hamnar. Min pojkvän kommer hit på fredag och då är väl tanken att jag ska övertala honom till att söka in till universitet/högskola med mig, för jag vill ju inte flytta helt själv och det är på tiden att vi blir sambos. Tänk att gå från att ha haft ett långdistansförhållande i tre år till att bo tillsammans. Vi kanske dödar varandra innan vi ens möblerat vår lägenhet (speciellt om jag inte får som jag vill, haha). Men det känns som att vårt föhållande kan ta fart på riktigt då och det är en utmaning som vi båda har längtat efter och vi vet ju inte hur det går förän vi har provat. Bara jag får vara med den människan som jag älskar mest och lämna den dåliga bubblan som jag för tillfället befinner mig i så vet jag att jag kommer att klara mig bra, oavsett var vi hamnar. Jag vill börja mitt liv på riktigt, utan att behöva slösa all min energi på andra människor och må dåligt å deras vägnar. Jag tycker att jag för en gångs skull förtjänar att få må riktigt bra.. Haha, bra att jag sitter och lipar nu när jag skriver! Skyller på hormoner eller nått sånt kvinnoskit.. Nej, nu tappade jag fokus på allt. -Tack och hej!




Nu ska jag snart lämna min bubbla, jag lovar.




Indien i bilder del 1


Ja, eftersom att jag var i Indien för mer än en månad sen
så kanske det är på tiden att lägga upp lite bilder på det, eller?



Vårt hotellrum i Dehli - Det första fenomenet vi stötte på (förutom alla jobbiga säkerhetsgrejer på flygplatsen) var de indiska kläderna. Vi skulle alltså ha på oss inhemska kläder under hela våran vistelse och det var väl inte mer med det tänkte vi, tills vi stötte på Punjabi-byxorna från helvetet! Varför var de så stora? Hur bar man upp dem? Dessa frågor bär jag med mig till döden..


Det spektakulära Taj-Mahal! Jag tänkte att Taj-Mahal var en rätt överskattad turistgrej men jag hade fel. Det var väldigt mäktigt att se faktiskt.



Här är den delen av klassen som drog mer uppmärksamhet till sig än självaste Taj-Mahal under vår vistelse där.


Inga ovanliga syner i Indien minsann. Den vänstra är då ett försök att fånga den underbara indiska trafiken, men den går inte att fånga på bild tro mig - för ljudet, lukten och känslan fattas. Men glöm vad allt i teoriboken heter om ni tänkt köra bil i Indien, och kom ihåg att tuta och du vill framåt, bakåt, höger, vänter.. äh, du ska tuta HELA TIDEN helt enkelt. Kossisbilden är från bajsgränden i Varanasi. Ja, vi döpte den till bajsgränden för att det namnet håller vad den lovar ;)


Ett av våra vanligaste transportmedel, motor-rickshaw. Tänk så många gånger vi åkt vilse, slagit oss, varit när att spy/dö när vi åkt dessa underbart söta skapelser genom vad som upplevdes vara Indiens trångaste gränder. 


Utsikten från vårt "hus" - Eller i alla fall huset där halva klassen bodde - Ganges och gatherna (trapporna)


I huset till höger bodde jag och sju tjejer till från klassen. Trappan rakt fram är en av dödens alla trappor som man var tvugna att gå i för att slutligen komma "hem". Upphöjningen av trappan, längst med den vänstra sidan, är en urinoar och där fick man ofrivilligt se några sno.. eh, män. Det som rinnner längst till höger är avloppsvatten som de tömmer ut varje kväll och då rinner det över så gott som hela trappan. Så tänk er att gå upp för den i totalt mörker, lite svårt att se upp för vars man sätter fötterna kanske?


Mina trogna följeslagare som alltid gick med mig längst gatherna eftersom de hoppades på att jag skulle ha mat. Jag var nog den enda som höll på att klappa gat(h)hundar (med undantag av Bullen som alla klappa) och jag vet att man inte ska göra det, men jag lever än idag utan skabb eller löss. Jag undvek ju självklart hundar som såg otrevliga eller äckliga ut.



Vi blev bjudna på en indisk bröllopsmottagning och gjorde oss så fina som vi kunde i indiska mått. Dock var vi bara där i typ en kvart, eftersom vi alla var så hungriga efter den äckliga maten som det bjöds på.
Bruden såg allt utom lycklig ut. Usch, det skar i hela mitt hjärta att se henne. Men enligt våra lärare så är det meningen att hon ska se ledsen ut. Ska jag tro på att hon bara spelade ledsen då eller? ...

Det blev för mycket bilder på en gång kände jag så det kommer fler sen!




God självdisciplin Nathalie

Ja, självklart så gör jag allt utom det jag borde göra när det kommer till läxor..
Helgen har bestått av en jävla massa planeringar. Då menar jag att jag har planerat in när jag ska hinna göra alla mina läxor som jag har skjutit upp så långt att jag nu passerat datumen för inlämning. Men istället för att göra bort de korkade läxorna så har jag skjutit upp det ytterligare och istället jobbat både igår och idag. -Cash is king!

Och idag så blev det en pörskans nyttig långpromenad med Sara istället för plugg och sen var det bara att jobba lite till. Så nu sitter jag här och försöker att göra läxor men likt förbannat så kommer jag bort från det jag egetnligen borde göra och nöter facebook och bloggar.. se bara nu! Jag uppdaterar min egna blogg med något som inte ens är nödvändigt för er att veta.

Suck.



En liten bild från min skogspromenad i Lerum då jag var på jakt efter rådjur,
men istället började ta egopics vid sexiga träd, maha!




$ Caching! $

Idag har vi sålt vårt hus och skrivit på kontrakt. Jag och pappa är helt sjuukt nöjda eftersom vi fick bra mycket mer för det än vad vi hade förväntat oss. Så ikväll blire skumpa! ... eller? För det första så vet vi inte ens vart vi ska flytta, haha! Men vi har åtminstone tills juni på oss.

Frågan är vad jag ska köpa först! Spara är ju överskattat.



En liten vovve till, ett par skor (till) eller en helkroppstatuering kanske?
Okej, back to reality.. spara *suck*




Congratz!

Idag fyller ingen mindre än min fina Sara 19 år. En helt meningslös ålder i och för sig, precis som att fylla 17. Det blev inget ordentligt firande tyvärr, lite fika och några småsaker fick hon. Men mitt mål är ju att dra med mig henne till Göteborg nästa gång jag åker ner så då får vi la hitta på lite bus där ;)

Stort grattis till dig underbara människa!



Ett lite udda födelsedagskort som jag snickrade ihop till henne inatt..
Så många knasiga äventyr och fler ska det bli !!




Lady Gaga ft. Beyoncé

Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om Lady Gagas samarbete med Beyoncé. Jag menar I loooove Lady Gaga och hennes sinnessjuka sätt att vara. Jag älskar även Beyoncé men på ett helt annat sätt. Var de verkligen tvugna att göra Beyoncé till en Gaga bara för att de skulle samarbeta? De är ju alldeles för omaka hur som helst! Beyoncé är för mig en riktig skönhet med en helt fantastisk röst. Men hur beskriver jag Gaga? Vacker är ju helt fel ord, eller hon är vacker på ett sjukt sätt. Hennes ansiktsdrag är ju typ androgyna. Inte konstigt att det spekulerats kring att hon i själva verket är en man. Ja, men snacka om udda par!! De är ju som dag och natt. Och deras nya video är ju helt sick!

Älskar jag det eller hatar jag det.. dunno.  -Vad tycker ni? Coolt, fruktansvärt eller helt genialiskt?



Lady Gaga - Telephone ft. Beyoncé


Beyoné - Videophone ft. Lady Gaga




13 Mars

Gårdagen var minsann händelserik. Delar av vår trädgård svämmade över pga en vattenläcka, jag hade tydligen prov i rättskunskap vilket jag inte blivit införmerad om, Sara färgade mitt hår och senare under kvällen så firade vi Sandra som nu är inne på sitt sista år som tonåring. Ja, en händelserik men uttmattande dag och klockan var närmare tre innan jag somnade. Och jisses vilken bra start jag fick imorse, inte. Ett telefonsamtal vid kvart över åtta och sen var det bara att kliva upp och jobba från kl 10 till 19. Plus att jag inte kände mig körduglig vid kl 9 så jag fick ta bussen och hamnade där bredvid nån random tant som envisade sig med att berätta/visa vilka fula fingrar hon hade (Och ja, de var verkligen fula!). 
 
MEN jag hann ju åtminstone hem till melodifestivalen. Tyckte faktiskt att de fanns ett par bra låtar men jag fastnade nog mest för Salem Al Fakirs låt Keep on walking, och inte blev den sämre för att Björn var med på scenen, hihi! Men inte helt otippat så vann "Idol-Anna". Men hennes låt är inte så dålig heller, fast radioversionen/rösten är bättre enligt mig. Hoppas bara att det går bra i Eurovison..  

Nu: Sängen !!


Gillade lilla Salem som gjorde mig glad.




Mama

Ibland är hon bara så obeskrivligt skön!

Idag tvingade hon mig att komma hem till henne för att ta en ny visningsbild till hennes msn. Ja ni läste rätt, kvinnan har skaffat sig en msn. Jag garvar aldrig så mycket som under mina konversationer med henne. Hon är helt insane och hon stavar som om hon vore från en annan planet. Så sälvklart skulle jag sminka henne och fixa hennes hår. Hon kallade det Extreme make-upover. Hon menade nog egentligen Extreme Makeover. Sen tog vi bilder i de mest konstiga vinklarna för att dölja diverse dubbel-hakor och kalfläckar på huvudet.



En av bilderna jag tog i smyg då hon garvade för att hon tyckte det kändes pinsamt.
Och tala om att inte kunna se något när man skrattar! Söta mamma.




På tal om matkultur

Idag har jag varit helt ledig från både jobb och skola.
Borde tagit tillfället i akt och gjort lite läxor men äsch..

När jag hade vaknat och ätt frukost så tog jag tummen ur röven och började städa mitt rum och framför allt min garderob. Plötsligt så sprider sig en konstig lukt i mitt rum. Nej, det var ingen fis utan pappas tjej hade lagat mat. Det var väl egentligen inga konstigheter. Det brukar ju lukta skumt när hon eller mamma lagar mat, så jag struntade väl lite i det. Men när jag väl kommer in i köket så får jag en chock. Vad har hon lagat? Vafan har hon lyckats döda? Aliens, bebisar, dvärg pygméer?! Jag höll seriöst på att spy, men efter ett hysteriskt samtal till pappa så fick jag veta att det var kycklingfötter ..  Är den svenska maten så äcklig att hon hellre käkar fötter?



DET SER UT SOM SMÅ HÄNDER JU!
Jag tror fortfarande att det är aliens. The ones who never phoned home..




Udda dricks?

Jag fick även idag rycka in och jobba några timmar på Ica, vilket inte gör mig något alls eftersom jag faktiskt vill jobba så mycket som möjligt. Idag var det väldigt lugnt och händelselöst förrutom en grej som var lite lustig.

En man kom in, såg lite lurig ut, köpte ett pack med tändstickor och betalade sedan snällt med mynt. Jag var som vanligt lite jobbigt trevlig sådär och hjälpte till att räkna dem. Sen vänder han sig mot mig och frågar vad jag heter. Jag tänkte att han var bekymrad över att jag saknade namnskylt så jag sa mitt namn och förklarade mig lite angående skylten. Han ser då ännu mer allvarligt på mig och räcker fram något - en skiva. Han ville ge mig en gåva sa han och kallade sig själv för Tomten. Han förklarade lite snabbt vad det var för en skiva, att bandet hette Emerson Lake & Palmer och att albumet släpptes 1977. Hans favoritlåt var spår 9, som ironiskt nog hette I believe in father christmas. Jag fattade ingenting! Jag menar hur får man för sig att ta med sig en gammal skiva och ge den till en tonårsbrud som sitter i kassan på Ica? Innan jag han förstå något så var han borta. Självklart så delade jag med mig av händelsen till en av mina arbetskollegor, men hon skrattade bara åt mig och sa att jag kommer att få många fler skivor om jag jobbar kvar där. Eh, jaha.. Så det är alltså vanligt att ge skivor till folk som sitter i kassan i en affär? Nåväl, det kanske inte var den dricks som jag egentligen hade behövt just nu men det var i alla fall lite kul.



-Har lyssnat på några av deras låtar på spotify nu och det låter gammalt men inte såå tokigt :)
Men ganska intetsägande omslag , eller hur?




Helgen som gick för snabbt

Dagen började segt med mys i sängen med människovalpen och allt för många snoozningar.
Hade en lektion, fikade på stan med Nemo och började sen få ont i magen och må illa - gick hem.

Jag och Alex är nog egentligen påväg att bli friska men när vi minst anar det så hugger det till i magen och så börjar vi att tävla om vem som känner störst smärta. Och idag vann jag.

Men jag känner att jag måste uppdatera er om helgen. För trots att vi var sjuka så tvingade jag min stackars pojkvän att följa med mig på ett besök till Världskulturmuseet i Göteborg. Det här var första gången som jag själv ville gå på museum, eftersom att de hade en Bollywood utställning - bra till projektet plus att jag ville visa min man lite av den indiska kulturen. Det kändes som att jag fick åka till Indien igen, fast med Alex och när vi lämnade utställningen kändes det som att jag saknade det. Alex sa att han fick Indien att bli en rolig upplevelse på bara en kvart medan jag själv har varit där på riktigt och varit grinig i typ 3 veckor. Och ja, tänk hur bra den resan hade varit om han bara varit med! För är det någon som kan få mig att se det positiva i saker och ting så är det han. Vår kulturella dag avslutades med vår standard middag på Pizza Hut.


Baby funderade på att köpa en cykel-rickshaw men konstaterade att inte båda får plats.



Han stör sig på att jag alltid ska fota honom när vi är ute och äter - Det är visst pinsamt.
Han ville vara pinsam tillbaka och fota mig. Haha, hans andra bild är ett resultat av att jag bad
honom se lite glad ut. Min bild är ett resultat av att han bad mig se normal ut och inte posa..

Nu sitter jag här i min pojkväns tröja som är alldeles för stor för mig, andas in lukten av honom,
kollar på alla bilder vi/jag tagit under veckan och saknar honom jättemycket! <3




Skitjobbigt..

Okej, då här är det.
Jag har varit körd i magen och kraftlös sedan Indien och nu tycks Alex också ha fått det. - Hur?


Nåväl, dagen började med att Alex åkte till skolan och jag satt kvar vid frukostbordet för att försöka hålla "svärföräldrarna" sällskap. Efter att ha suttit och småpratat en lång stund om livet som snart arbetslös så följde jag med Alex mamma och mormor till hans lilla kusin Sally, 8 månader. Åh, underbara unge! Det var ett halvår sedan jag träffade henne sist och hon har hunnit växa så otroligt mycket och idag var hon minsann ett riktigt litet charmtroll. Men under hela besöket så kände jag att jag var påväg att svimma och efter ett tag kändes det precis som att jag var full. Samtidigt så fick jag sms från Alex som berättade att han mådde precis likadant. Men trots att vi var påväg att må riktigt dåligt så gick vi på bio eftersom vi redan hade köpt biljetter till Alice i Underlandet som visades i 3D. Under visningen så fick vi båda frossa och feber, så skakiga och lite besvika åkte vi hem efter filmen.

Alex krashade direkt i soffan och jag ställde mig och lagade lite mat åt honom (själv hetsåt jag en korv på pressbyrån, men han ville inte ha något då). Jag känner verkligen att jag måste pyssla om honom eftersom han alltid ananrs tar hand om mig när jag är sjuk. Jag känner mig helt slut i kroppen och vill helst bara lägga mig ner och dö, men Alex mår faktiskt (om möjligt) ännu sämre än mig, så mina sista krafter lägger jag ner på honom och på bloggen.

Nu hör jag älsklingen snarka från rummet bredvid. Ska jag se om inte jag också får plats under filten i soffan.

För er som undra om filmen var bra. Som jag sa så kände åtminstone jag mig lite besviken. Hade alldeles för höga förväntningar på den. Men Johnny Depp var klockren som vanligt, det var vackra animerade miljöer, enstaka repliker och skämt var roliga, 3D-effekterna var inte alls så spektakulära som jag hoppats på och filmen kändes i övrig bara allmänt skum och klyschig - fast Tim Burtons filmer brukar ju vara det och historien om Alice i Underlandet är ju också en av de sjukaste. Den kan ändå vara värd att se, men ha inte allt för höga förväntningar bara så kanske den är bättre.



I'm alive!

Ja, nu är jag i Sverige igen! Jag är fortfarande inte hemma men huvudsaken är att jag befinner mig i Sverige. Indien var... ja, va fan ska man säga? Kul, intressant, trisst, speciellt? Indien var en upplevelse i sig helt enkelt. Jag har aldrig varit med om att så många känslor flödat inom mig som under tiden jag var där. Jag var arg, jätteledsen, besviken och ändå glad på samma gång. Jag ska lägga upp lite bilder och berätta mer om resan när jag är hemma på riktigt.

Var är jag nu då? Jo, i Göteborg såklart! Jag saknade Alex helt otroligt mycket när vi inte kunde prata med varandra som vanligt under 3,5 vecka. Men jag tycker att vi klarade det förvånansvärt bra faktiskt, och självklart känns det helt underbart kul att få vara här och pussa och krama på honom, gölle pöjken min! 

Tågresan hit var däremot allt utom rolig eller mysig. Jag skulle åka från Luleå till Göteborg med byte i Stockholm och redan efter en halvtimme, då vi har stannat i Boden, så ropar de ut i högtalarna att vi kommer att bli ca två timmar försenade - vilket innebär att jag missar mitt andra tåg! Men Sj "löste" mina problem genom att låta mig åka ersättningsbuss från Stockholm till Göteborg, vilket tog ca 7,5 timmar istället för 3 timmar med X2000. Nåväl, idag har jag skickat ett "snällt mail" och begärt att få mina cash tillbaka för hela den resan. De har nämligen en resegaranti som gör att man får tillbaka en viss procent av summan om tåget är mer än en timme försenat. Att få pengar tillbaka känns rätt nödvändigt just nu eftersom en heldag på stan igår förmodligen skadade min ekonomi för livet och pengarna lär sprudla ännu mer innan veckan är slut.

Men nu vet ni i alla fall att jag är tillbaka och ska försöka blogga mer regelbundet.
- Tjingeling!


Lite av gårdagens inköp.

Nu ska vi börja snåla!! - eller?




RSS 2.0
Hej och välkommen till min blogg!
Mitt namn är Nathalie och jag är en 18-årig tjej som bor i Luleå och fortfarande letar efter meningen med livet.

Det jag älskar mest är att låta pengarna sprudla genom att shoppa och unna mig själv saker! Självklart skulle jag inte ens fungera utan mina vänner, min familj och världens finaste pojkvän. Vi har ett långdistansförhållande så det blir en hel del resor för min del till goa och glada Göteborg.

I min blogg skriver jag om mitt liv och mina tankar helt enkelt. Hoppas du finner något intresse i det du läser.

Om du vill följa bloggen kan du göra det med ett enkelt knapptryck på länken här nedanför!