frukost på sängen


Aaw, min pluttenutte fixade frukost på sängen åt mig. Han sprang iväg till ica på morgonen medan jag låg kvar i sängen och sen så kom han in med en hel frukost bricka med godsaker. Han hade köpt mitt favorit té, flingor med mjölk, en stor kanelbulle, hallon med grädde och frallor. Hel klart världens finaste kille! ♥

Ibland är det fakiskt lite skönt att vara sjuk. Åtminstone om man blir uppassad. ;)   




update från Göteborg

Hej på er alla, hoppas ni haft en bra jul och att ni gjort några fynd på mellandagsrean!
Som ni kanske märkt så är jag väldigt dålig på att uppdatera min blogg för tillfället, men det kan inte hjälpas eftersom att jag är i Göteborg och inte nöter data som hemma.

Igår blev det en heldag på stan och nog slösade jag lite pengar, hihi! Jag ska försöka lägga in lite bilder senare i veckan på mina fynd. Alex var extremt duktig, klagade bara lite. Men han blev mycket gladare efter att vi fått i oss lite mat på vårat regelbundna ställe Pizza Hut. *yummie* Det absolut värsta stället man kunde vara på igår var Gina Tricot! Det var äckligt mycket folk där inne och folk var som rovdjur och slet åt sig alla plagg som kom vägen. 

Allt är toppen här förrutom att mamma smittat mig med sin förkyldning. Så det var inte bara kläder som jag köpte på rean utan även en massa halstabletter och medicin. Typiskt att jag alltid ska lyckas bli sjuk när jag ska vara med Alex. Men som tur är så har han väldigt bra imunförsvar så vi får hoppas att han inte blir sjuk nu.   

Nu måste jag gå, vi får se om det blir någon mer uppdatering snart. Ha det bra så länge!


Gissa vad Nathalie fick i julklapp av sin pojkvän? ;)



Julafton i bilder




















Pappa hade investerat i en ny bras-DVD.
Årets DVD innehöll inte bara "brasknaster" utan det var även toner av julmusik tillsammans med brasknastret, wooow! HAHA, alltså pappa är lika nöjd varje år som har tar fram den där  DVDn. Han menar att brasan sprider julvärme! Sötisen min.


















Min första julklapp som jag öppnade var från mamma. Ett kuvert med 1000 kr. Haha, underbara kvinna! Hon stavar som en jag vet inte vad. Och det roliga är att hon aldrig hittar felen själv även om man påpekar det klart och tydligt. Pappa och jag retade henne resten av kvällen och sa Gud Jul så fort vi tog en skumtomte och varje gång vi skålade. (smyg religiös?)



























Klart att även den minsta killen ska få julklappar.

Tyvärr så var han betydligt mer intresserad av allt papper och alla snören. Aawie, min lille bebis ♥




















Årets julklappar! Då slapp jag ens ha godislöfte i tanken. Min farmor hade skickat upp en massa godis till mig. Fast i och för sig så kan jag ju skänka bort det till hungriga barn eller nått (a.k.a min pojkvän). Fast Kitty mobilen behåller jag, hihi! Sen fick jag en kokbok vilket jag faktiskt önskat mig, Breaking Dawn - sista boken i Twilight serien, En Volume master (♥), Farmor hade stickat vantar och raggisar åt mig (♥♥),
År 2009 blad till min almenacka, ansiktstvätt och ansiktskrämer, 1400 kr i kontanter, 3500 på kontot och 25 kr på en trisslott
 Så nu är jaddad inför mellandagsrean!



juldagen

Julafton kändes som en helt vanlig helg med godare man än vanligt, en massa repriser på tv och såklart en massa paket. Pappa och jag somnade under Kalle Anka, sen vaknade han, gjorde iordning maten och hämtade mamma medan jag sov vidare. Under julmiddagen så tappade både jag och pappa aptiten ganska snabbt eftersom att mamma (som är jätteförkyld)  hostade på allas talrikar, fint! Julklappsutdelningen var dock väldigt lyckad. För en gångs skull så var det jämnt fördelat mellan klapparna, så alla fick typ lika många. Det beror nog mest på att jag köpt överdrivet många till mamma och pappa i år. Nåväl, de blev nöjda och jag blev också väldigt nöjd.

[Pappa o jag kollar på Karl Bertil Jonsson]
Mamma: Ah, vafan.. det här ett dåligt program. Ni har ju sett det förrut. Byt till Animal Planet!
Pappa: Det är ju jultraditioner precis som Kalle Anka och julklappar!
Mamma: Jaha? Sätt på en skräckfilm istället då...

Så kvällen avslutades med att vi satt och kollade på Saw V. Ingen av dom hade sett några av de andra filmerna så jag fick sitta och förklara allting under filmens gång. 10 minuter ifrån slutet så stannar skivan! Så vi fick aldrig se upplösningen av filmen, fy fan va irriterande.

Om bara 4 timmar är jag på väg till Göteborg ! ♥



God Jul!


Hoppas att ni får en riktigt god jul allesammans!
 Pussar & Kramar



uppesittarkväll med bingolotto




Julmys med bingolotter och glögg

Det är en tradition som vi har i min familj. Vi spelar aldrig bingolotto annars, men just dagen innan julafton så sitter vi laddade med en massa bingolotter. Jag kan verkligen se mig själv som bingokärring när jag blivit pensionär.  Fast jag blir alltid lika förbanand när jag inte vinner något.

Haha, har man hetsigt humör när man börjar kasta tuschpennor på tvn då den ropar BINGO? ; )



dan före dopparedan


Pappa:
*ironisk* Varför säger man Dan före dopparedan?
Dan är ju ett namn. Man kan ju lika gärna säga Ulla före doppareulla.  
Jag: Men är du på riktigt?!

Ja, imorgon är det den dagen på året som jag som barn längtade mest till. Nu som sjuttonåring så känns det inte lika speciellt för mig, tyvärr. Pappa frågade mig om han skulle ge mig julklappspengarna i ett kuvert eller stoppa in det på mitt konto på en gång. Där avslöjade han årets julklapp. Självklart tror jag att jag kommer att få andra saker med men jag har väl egentligen önskat mig mest pengar och småsaker. Vi får se, vi får se. . 

Igår var det en mysig kväll med brudarna i mammas lägenhet. Vi käkade pizza och såg på film. Kommer faktiskt att sakna dom under lovet. Skolan är det skönt att slippa, verkligen, men inte vännerna. Men nu hinner vi hämta oss lite under lovet och ladda upp oss med nya saker att snacka om under lektionerna, haha! När mamma kom hem så duschade vi lille Mille-mannen. Han måste ju också få vara lite julfin! =)



Nu ska jag hjälpa pappa med julmaten ^^,



dan före dan före dopparedan

2 dagar kvar till julafton och hysterin är stor på stan. Jag åkte in en snabbis för att köpa grejer till min planerade pysselkväll. Det blev pärlor i alla dess former och färger för drygt 400 spänn, vilket jag inte var beredd på. Jag blev chockad när jag kom till kassan och hon berättade vad allt gick till, men det hade varit pinsamt att lämna tillbaka saker så jag fick helt enkelt betala med tårar i ögonen. Sen var jag på lagerhaus och lämnade tillbaka mina älskade rosa apkrokar som jag skulle hänga på dörren. Min dörr var missbildad så dom passade inte in där. Grejen var det att dom kostade 49 kr och jag fick tillbaka 99 kr. Jag smög iväg innan hon själv skulle märka det. Haha, hur var det med omtanken vid jul Nathalie? Hon kanske var omedvetet omtänksam, liksom kände på sig att jag inte hade pengar ;)


Har ni varit inne på Pearlshop i Luleå nån gång?
Rolig liten butik för den som gillar pyssel.



visa lite omtanke vid juletid

Sov dåligt inatt och när jag väl somnade så drömde jag att jag vann en lila ipod på bilddagboken som jag sedan fick hämta ut på donken, haha! Jag är väldigt glad över att snön är tillbaka för det ser mysigare ut, men det är ändå jobbigt för nu ser man ju inte var det är halt någonstans - det är ju is under snön! När jag var ute med Milton imorse så halkade jag givetvis och landade på arslet. Det gjorde förbannat ont och Milton blev livrädd och började dra i kopplet, som om jag skulle halka på honom. 

Åkte in till stan idag för att träna. Fy tusan va folk det var, på en söndag! Människor köper nog de sista julklapparna nu. Men som tur var så var det hur lugnt som helst på gymmet. det var jag, två tjejer till och en man som liknade Tony från Andra Avenyn. När jag skulle hem från gymmet och stod och väntade på bussen så kom det fram en gammal man till mig. Han skulle till svartöstan men visste inte vilken buss han skulle ta. Han såg ut som den där roliga gubben i Aristocats med två förstoringsglas till glasögon, söt inte nån äcklig dig-ska-jag-akta-mig-för-gubbe. Jag får typ modersinstinkter när jag ser gamla, är det bra eller dåligt? Nåväl, jag försökte hjälpa honom genom att visa honom busstiderna på den stora skärmen, sen gick jag tillbaka.

Efter ett tag så kom han fram till mig igen och sa att han buss skulle gå om 37 minuter. Jag log mot honom och han verkade se det som en inbjudning till att prata ytterligare med mig. Under de 10 minuter som jag väntade på min buss så hann han berätta om hur luleå såg ut på hans tid, skillnaderna mellan min och hans generation och hans resa till Ryssland. Han påminde mig så mycket om min egen farfar. Jag skulle ju verkligen vilja att någon visade lite omtanke mot honom om han virrade omkring, så självklart gjorde jag det mot den här mannen som mycket väl kunnat vara någons farfar/morfar. Hans berättelser var till och med intressanta. När min buss kom så gav jag honom en klapp på axeln, tackade för sällskapet och önskade honom en riktigt god jul. Han verkade så himla tacksam på något sätt, det kändes bra.
Han stod till och med och vinkade när min buss åkte iväg. Haha, så sött!

  


Ni kommer väl ihåg George Hautecourt från Aristocats?



Årets Julgran! *tam tam*




Äntligen är granen pyntad & klar, efter många konflikter och tabbar.  



Just my luck

Ja, jag brukar som göra konstiga saker men idag så undrar jag på riktigt hur jag mår, haha!
Jag storstädade mitt rum och skulle byta lakan. Jag drog bort alla gamla lakan och det var liksom inte mer med det. Sen slängde jag allt i tvättmaskinen och startade igång den. Under tiden som jag vek mina kläder och tvättmaskinen satte igång så hör jag nått ljud komma från tvättmaskinen. Dunk... dunk... dunk. Jag funderade över det ett tag men fortsatte sen att vika tvätt. Sen fick jag gåshud, vad var det egentligen för ett ljud? Jag får panik och befarar det värsta, trycker och vrider på alla knappar som finns på maskinens kontrollpanel och till slut stannar den. Jag försöker slita upp luckan, men det vill inte samarbeta. Jag slet och gapade och slet lite mera. Till slut kommer pappa ut i tvättstugan och frågar vad jag håller på med. Jag skiter i luckan och springer in i mitt rum, sen springer jag tillbaka till tvättstugan, sliter i luckan igen och den här gången öppnades den. Jag kör in båda armarna bland alla blöta lakan och gräver runt. Sen hittar jag det, det som orsakat ljudet - min fjärrkontroll. Jag trodde att det var min mobil men i själva verket så lyckades jag köra min fjärrkontroll i tvättmaskinen. Jag börjar att asgarva, men pappa förstår givetvis inte det roliga i det hela och börjar genast att gapa på mig.

Fråga mig inte hur jag lyckades men det är just my luck.
Men den funkar fortfarande tack vare min hårfön!


På tal om fjärrkontroller. Har ni sett dessa som finns att köpa på bl.a. Lagerhaus?
En för att styra kvinnor och en för män. Läs ordentligt på knapparna!



JULLOV, wiiie!

Nu är det äntligen jullov! Det som jag längtat efter mest på helt terminen!
Haha, det blev inget julgranspyntande igår eftersom att större delen av granen gick sönder när pappa skulle bära in den i huset. Ja, det var typ 4 grenar kvar på granen och fråga mig inte hur han lyckades med det. Han spottade och svor när den stod på plats i vardagsrummet. Så kl 20.15 bestämmer han sig för att åka och köpa en plastgran. Jag förstår inte varför han behövde en gran just igår kväll, han hade väl överlevt en dag till utan gran eller? Hur som helst så var plastgranarna helt slutsålda när vi kom till ICA Maxi och på Coop  kostade dom 499 kr, vilket pappa inte var villig att betala. (De var de enda affärerna som var öppna vid 20.45) Så han fick inte nån gran i alla fall.

Tänk att min pappa som lever så hårt på traditioner ska bryta den mest heliga julregeln för honom, efter julsnapsen, och byta riktiga granar mot plastgranar. Jag beundrar honom, det är ett stort steg framåt. Idag ska han på julbord med jobbet och jag har fått stränga order om att jag måste ha pyntat den gran, som han förhoppningsvis har inskaffat när han kommer hem, innan han är hemma från julbordsmiddagen. Så jag ska alltså pynta vår nya plastgran i min ensamhet ikväll... rolig fredag. Får väl dra hit nån som kan hjälpa mig lite. 

[I bilen påväg till ICA Maxi igår]
Pappa: Ska vi köpa oss en rosa gran kanske? Det är väl chict?
Nathalie: Ja, varför inte.
Pappa: *sitter tyst länge* ... Eller känns det inte lite bögigt? 


Lite läcker är den nog, men kanske inte så julig.
Kan man inte ha en rosa gran i huset bara allmänt?



Toksnygga, billiga pumps!

Fick ett mail av Nelly.se och då fick jag syn på dessa snygga pumpsen! Haha, nu hamnade dom på min speciella önskelista till älsklingen. Vi får se vad tomten kommer med i år ;)



Finns att beställa på Nelly.se, kostar 349 kr



Pumlor i granen


Ikväll ska pappa & jag ta in granfanskapet som har stått och skräpat på gården i typ en månad. Den ska få sig en extreme makeover och smaka på en IKEA-jul utan dess like!

Fick en liten tanke bara. Ordet pumla är ju ett ord som inte verkar existera utanför Luleå. (Det betyder alltså julgranskula) Det är liksom ett ord som alltid varit helt självklart för mig, som jag inte alls reagerat på förrut. Det var nog först när min pojkvän reagerade konstigt när jag sa det som jag fattade att pumla inte var ett ord i hans värld. Hur kan ett ord bara finnas sådär, helt lokalt, när det egentligen finns ett annat ord för samma sak. Det finns en massa liknande exempel på saker som olika "befolkningar " gett egna namn till. Men hur kan man bara döpa om julgranskula till pumla? I don't know men jag gillar ordet pumla bättre!

Finns en hemsida som heter Pumlans Vänner, som skapats av nån lulebo. Haha, lite gulligt faktiskt.
http://hem.bredband.net/pumlan/main.htm

Är det någon som inte bor i Luleå som hört ordet pumla tidigare och fattat vad det betyder?



16 månader ♥

Nu har vi varit tillsammans i 16 månader. Du & jag baby.
Det har nog varit den svåraste tiden i mitt liv, men du har alltid funnits där för mig trots att du varit så långt borta.
Att vi ens träffades var en ren slump. Tänk allt vi upplevt tillsammans! Kanarieöarna, Sälen, segelbåten och alla släktmiddagar. Haha, alla gånger vi har bråkat då vi jobbat på kemostål! Förlåt mig älskling, men du är kass på att måla med roller så är det bara. Men oroa dig inte, jag målar i framtiden eller så anlitar vi någon. 

Har så många underbara minnen med dig, och jag tror utan tvekan att det kommer att bli fler. Du är det bästa som har hänt mig. Du är min pojkvän, min ängel, min prins och min bästa vän. Det kommer alltid att finnas en mycket speciell plats i mitt hjärta bara för dig.

Älskar dig Alexander Johan Kindblad!  




Kärlek för dina läppar

Ja, den senaste trenden är att knyta en plastpåse runt handleden. För att inte tala om att göra sitt eget läppsyl.
Haha, not! Men vi fick göra dom på Nk lektionen igår. Dom luktar bajs, och jag vet inte hur bra dom egentligen är men det var åtminstone roligare än att göra vanliga labbar. På min etikett så står det Kärlek för dina läppar. Frågan är om man vågar pussa någon när ens läppar luktar gud-vet-vad, och man vill ju inte ge bort den heller eftersom att den luktar. Man kanske vågar använda den i smyg nån gång. Påsen runt handen knöt Sandra dit på franskan, for some reason. 
 
Det var inget prov idag för att våran lärare aldrig dök upp. Sen visade det sig att hon försovit sig.
Hon är ju trots allt bara mänsklig!




Läängtar till jullov

Åh, nu känner man verkligen att det snart är jullov! Man blir nästan pirrig i magen, längtar så sjukt.
Tyvärr så blir det till att plugga hårt idag och i morgon för att göra bort all naturkunskap.

Juste! Nu ska jag passa på att berätta hur det har gått sen jag börjat ta Hårkontroll-pillrerna. Så här ligger det till. Jag har käkat dom i 2 veckor nu och det märks ett väldigt tydligt resultat på mina naglar. Dom är verkligen hårda nu, så det var länge sedan någon gick av. Tyvärr så har jag väl inte märkt någon större skillnad på håret, men jag ska ju äta dom i en och en halv månad till. Än en gång, har du problem med sköra naglar så rekomenderar jag Hårkontroll. Finns i hälskokost butiker och kostar ca 149 kr.


Hårkontroll, säljs bl.a. på Life för 149 kr



Skicka julkort


Nu har jag skrivit så det värker i handleden. Imorgon ska jag posta alla mina julkort och presenter! ^^,



Underbart mysig konsert!

Jag och Sara var och kollade på Sandra och Isabelles konsert. Bröder måste ju stötta varandra, haha! Åh, tjejorna är ju helt fantastiska på att sjunga, jag blir så avundsjuk! Det var lite tårar i mina ögon minsann, och inte bara mina utan större delen av publiken var nog rörda. Helt underbara röster och personligheter på alla sätt och vis! ♥
5 av 5 toasters till deras konsert!


(Mobilbild, så kvallan är lite kass)
Isabelle & Sandra under kvällen.
 



Söndags shopping

 Halloj!
Nu har jag varit på stan med Nemo och på drygt en timme lät jag pengarna sprudla. Köpte rosor, en klänning, leggins och en dvd-box. Så nu är jag verkligen fattig. Men eftersom att julafton brukar innebära snabba cash så gör det inte så mycket. Gud, jag har aldrig tänkt på hur dyra blommor faktiskt är! Inte konstigt att man aldrig får några...    



Klänningen som jag köpte idag från Gina tricot, 149 kr.

Tycker att den här klänningen är asläcker, lite lagomt julig just nu men så kommer man inte uppleva den senare. Det som är det jobbiga med att köpa något från Gina Tricot är att alla kläder blir så vanliga. Alla har typ samma plagg. Därför brukar jag undvika Gina tricot så gott som det går, men inte nu.
Det finns två fickor i "den högmidjade kjolen" något som jag verkligen gillar. MEN problemet med fickor i höfthöjd är att höften ser väldigt mycket bredare ut. Det här är givetvis inte ett problem för alla men för mig som redan har väldigt mycket "junk in the trunk" så kan det lätt se för mycket ut. Det skiter jag i den här gången för jag gillade verkligen fickorna.  ♥






Lucia

Luciavakan på sf var verkligen värt pengarna! Det blev tre filmer och under natten bjöds det på gratis popcorn, läsk, energidryck, glögg, pepparkakor, hamburgare. Det var filmquiz och lekar mellan filmerna. Jag fick "äran" att vara med och leka. i en stavningslek. Klockan var 5 på morgonen och jag kunde nog inte ens stava mitt eget namn just då, så mitt lag förlorade. Haha, men alla fick priser och mitt lag fick varsinn frisbee och en liten påse lego. Tack sf, jag har alltid önskat mig en liten påse lego!



Första filmen vi fick se var Yes man, en komedi med Jim Carrey.
Den här filmen var riktigt rikigt bra, enligt mig själv och jag tror att många fler tyckte det. Det handlar om Carl, en man som lätt säger nej åt allting han möter i livet. Men en dag så blir det ändring på det ...
Skitbra, rolig film, rekomenderas verkligen att se!  Har premiär 19/12.




Andra filmen var en svensk komedi, Allt flyter. Filmen handlade om ett gäng medelålders män som under en svensexa får upp ögonen för en lite annorlunda sport inom den manliga världen, nämnligen konstsim. Det här var en film som jag faktiskt hade ville se, men det blev en besvikelse för min del. Trodde den skulle vara mycket bättre och roligare. Efter att man sett dom plaska runt i baddräkter en-två gånger så är det inte roligt längre. Filmen är ändå lite småcharmig på sitt sätt, med vissa roliga repliker men fortfarande en besvikelse. Allt flyter har premiär 25/12.  


Tredje filmen var Zack and Miri make a porno. Ja, filmen höll åtminstone det som titeln lovar. Barndomsvännerna Zack och Miri har varit rumskamrater i flera år men tjänar inte nog med pengar för att kunna betala sina hyror så när vattnet och elen stängs av bestämmer de sig för att tjäna pengar på ett annat sätt.. Man måste ha en viss humor för att gilla sånna här filmer. Gillar du
På Smällen och Supersugen så gillar du nog den här filmen med, eftersom att det är samma människor bakom filmerna och typ samma sorts humor. Den röda tråden hela filmen igenom är SEX. Det var inte kvällens favorit direkt eftersom att allt kändes lite för mycket i filmen.
Filmen har premiär 9/1.



Luciavaka


Ikväll så blir det Luciavaka på Sf med start kl 23.59, och slutar kring 7 imorgon bitti. Vi får se hur bra det går för mig att hålla mig vaken, eftersom att jag redan känner mig trött. I will do my best! Tyvärr så missar jag röstningsresultatet av idol i och med att jag måste köa utanför sf i tid. Sen imorgon blir det hem och sova i några timmar, äta, duscha och iväg och sjunga på luciakonsert. Usch, jag vill egentligen inte. Känner redan nu hur jobbigt det kommer att bli. På lucia får jag iaf äta lussebullar med gott samvete :)   

Någon annan som ska vaka ikväll ?



Julklapps tips!

Vill du ha den där sexigt ruffsiga frisyren eller bara ge ditt hår ett litet lyft? Då tycker jag att ni ska skriva upp Osis, Dust it på eran önskelista. Det är ett puder som du arbetar in i hårbotten som ger en tuperande känsla i hårbotten och håret får mer volym. Det var min frisör som rekomenderade Dust it och nu har jag använt den jättelänge och är supernöjd med reslutatet som den ger. I början var jag väldigt snål med att använda den, eftersom att det är en väldigt ltien förpackning som kostar ganska mycket. Men produkten är otroligt dryg och man behöver inte använda så mycket, så jag har haft samma burk i snart ett halvår och det är ju absolut ingen produkt som blir dålig heller, eftersom att det är ett puder.
Den funkar bra till både tjejer och killar! Som kille slipper man ju den där wax looken, man får volym utan en massa kladd. Kanske något att ge sin pojkvän i julklapp om han spenderar mycket tid på sitt hår ;) 


Osis, dust it  kostar 129-169 kr
beroende på var du köper den.



Snälla tomten

Jag vet vad jag verkligen vill ha i julklapp nu! En laptop har som alltid varit aktuell för mig, men det är först nu som jag inser att jag verkligen skulle behöva en på riktigt. Jag reser runt överallt och det är inte så roligt att åka typ tåg i en miljon timmar med tåg och inte göra något annat än att stirra på varenda gran som passera utanför fönstret eller kolla på varenda fluffigt moln när man flyger. Det är sånt som bara är kul de första gångerna sen är det inte så speciellt längre. Jag skulle kunna använda den i skolsyfte och framförallt så skulle ja ha något att göra när jag är hos min mamma, förrutom att vara med henne såklart. Hon har bara två tv-kanaler Svt1 och Svt2, de roligaste kanalerna som finns ... not!

Så igår hittade jag en jättefin minilaptop! Den var babyrosa och helt underbar. Men jag är ännu inte säker på det där med färgen. Gillar rosa men även tomatröd, pissgul och limegrön. Jag är tokig i röda saker! Det är ju trots allt kärlekens färg. Har en röd mobil, en röd brödrost, mixer, vattenkokare, ipod, så jag vet inte jag vill ha ytterligare ett rött föremål till min samling. Tror att en pissgul minilaptop skulle bryta min röda trend ganska bra, spelar ju egentligen ingen större roll så länge den inte är svart eller silvrig. Det ska vara färgstarkt, så det så! Snälla tomten, snälla, jag har varit snäll i år, kind of.

 
Erkänn att den är riktigt snygg!



i.d mineralsmink

Jag hade bestämt mig redan innan min foundation tog slut att jag skulle köpa en BRA foundtaion. Eftersom att jag har problem med min hy så är det viktigt att jag använder rätt produkter, som inte täpper igen porerna osv. Så äntligen fick jag reda på att det faktiskt säljs i.d mineralsmink i Luleå! Det trodde jag inte, men det fanns en liten liten affär lite längre ifrån alla andra som sålde i.d's produkter. Tyvärr så var det väl inte skonsamt för plånboken, men nu har jag fått mig en bra foundation i alla fall.

Den kostade 385 kr, vilket kan uppfattas som lite mycket. Men den är väldigt dryg så den håller väldigt länge och den är bra för din hy, innehåller inget som täpper igen porerna. Skulle även köpa nya sminkborstar där men när jag fick veta att borstarna i sig var dyrare än själva sminket så fick det vara. Jag köpte billigare borstar på lindex sminkavdelning som var väldigt lika dom i den andra affären, kanske lite mer oglamorösa. Men en dyrare borste innebär inte alltid att den är bättre!

Tips! Se till att regelbundet byta ut eller tvätta era sminkborstar och svampar. Det samlas nämnligen äckligt mycket bakterier i dom och det kan leda till finnar eller utslag! Använd lite av ditt shampo att tvätta rent med.



i.d bareMinerals - 385 kr
Foundation/Concealerborste - 49 kr Lindex
Puderborste - 39 kr Lindex



På youtube finns då allt!

Hahaha, bara för att jag blivit helt inne i youtube!
Vad/vem/vilka är det här? Jag dör ärligt talat! Jizz in my pants?

 



Viva la Vida, ett plagiat?

Jag älskar Coldplay och deras nya album. En av deras bästa låtar på det nya albumet är såklart Viva la Vida. Men för nån dag sen läste jag att Coldplay hade stämts för låtstöld. Joe Satriani menar låten är ett plagiat av hans egen låt If I could fly. Efter att ha jämfört låtarna så märker man verkligen likheterna. Går det att missa? Avgör själva.
 



Nytt mål: Skaffa mig åtminstone lite muskler!

Idag var vi lediga för att vi var på skolan 2 timmar i lördags. Egentligen borde jag ta tillfället i akt och plugga men jag pallar verkligen inte. Jag var åtminstone lite nyttig och tog mig till gymmet. Det var riktigt skönt att träna för det var knappt nån där. Jag kunde prova alla maskiner och se konstig ut utan att något kollade på mig. Imorgon blir det förmodligen yoga för min del, känner att jag är påväg att bli osmidig igen. haha! Jag har verkligen pinsamt lite muskler. Jag har aldrig tidigare brytt mig om det, men nu ska det ta mig tusan bli en ändring på det! Man kan väl säga att jag har smygstartat med mitt nyårslöfte, att komma i form.


1. Han klänger sig fast på min rygg.  2. Det går bra i en sekund sen blir jag mos. 3. Jag behöver en kram.
Jag ska kunna lyfta min pojkvän utan att bli Nathalie-mos i alla fall!



Nitar och läder


Sånt som jag funderar på att köpa just nu!


1. Gladiatorsandalerna är från L.A.M.B kostar 369 dollar. Vill så gärna ha dom till sommaren! Men med hjälp av lite snabb matte så kan jag räkna ut  att de är alldeles för dyra för mig. Kanske någon dag vunnit på lotto, stämt McDonalds i USA för att jag bränt mig på deras kaffe eller blivit tjock, eller om min man skulle vara fotbollsproffs.. då skulle jag mest troligt köpa dom. Tills dess så ska jag nog leta efter ett par liknande skor i en annan prisnivå.
 2. "Skinn"-leggingsen är från Gina Tricot och kostar 149 kr. Jag vet inte om jag ska våga haka på trenden med läderimiterade leggins, men det kan bli förbannat snyggt om man matchar med rätt skor och top till. 
3. Nitväska, även den från Gina Tricot, 149 kr (har jag för mig). Tycker verkligen att den är superläcker! 
Vet ärligt talat inte hur mycket användning jag skulle få för den, men den är ju så snygg och billig så whatever! 
Snygg och praktisk vid fest-tillfällen. ;)  



Idolfinalister, och tidigare försvunna vinnare

Igår var det ju idolkväll för min del. Jag hejar ju som jag tidigare nämnt på Kevin. Hans bubbliga personlighet, bra framträdanden, utstrålning - han kommer att vinna! Pappa har hejat på Alice sen i början, don't know why men hon är söt och bra. Så vi blev ju alldeles lagomt överdrivet glada då Kevin och Alice gick till final. Pappa bröt till och med mot en av hans gyllene regler, att inte ringa in och rösta på sånna program. Haha, han sa att det var en tvångstanke att rösta på henne så han ringde i sista sekunden. Tydligen så fick man höra en inspelning av henne som tackade för att man röstat på henne och bla bla bla. Tänk hur många små fjortisar som ringt in och röstat på Johan Palm bara för att få höra hans röst på den där inspelningen. Oj, oj, oj!

Det som jag inte gillar med idol är att det går så himla värdelöst dålig för den som vinner. Kommer någon ihåg den första vinnaren, rödtotten, Daniel Lindström? Han försvann efter att radion tjatat ut hans enda låt. Vem kom tvåa det året? Jo Darin, som släppte några låtar, försvann ett tag, men som nu är tillbaka med ett nytt album och syns i rutan både som VJ på mtv och i nya MQ reklamen.
 Andra säsongen vann Agnes som försvann, men som delvis kom tillbaka i körslaget och har nu släppt en ny skiva. Men det finns andra deltagare under den säsongen som det gått bättre för, exempelvis Måns Zelmerlöv och Danny. Tredje säsongen vann Markus Fagervall. Han tyckte själv att idolkontraktet som man vann var dåligt så han lyckades bryta sig ur det och gör nu sina egna låtar. Han är väl egentligen den vinnaren som det gått bäst för. Tvåa kom "snygg"-Erik som nu är adopterad till EMD. Förra året vann Marie Picasso. Radio tjatade väl typ ut hennes första låt och sen nån annan med henne, men nu är hon så gått som borta. Amanda Jensen kom tvåa och hon är nominerad till en grammis.

Varför försvinner dom som vinner? Är det ett så dåligt kontrakt? För då vill jag ju verkligen inte att Kevin ska vinna, egentligen inte Alice heller. .. Ojdå, Robin skulle visst vunnit. Då hade jag ju inte behövt se honom mer eftersom han också hade försvunnit spårlöst efter ett tag. 
 


Kevin och Alice - helt rätt finalister!



Live free or die hard ?

Idag var det öppet hus på min skola. Så alla skulle sälja sin själ till sitt program och varva så många nya som möjligt till nästa läsår. Jag går samhällsprogrammet med internationell inriktning, a.k.a SPIN. Det lilla stund som jag var med på öppet hus så upplevde jag det som att de allra flesta, både vuxna och ungdomar, såg positivt på våran linje så vi kanske fick några att ansluta sig till våran "SPIN-familj" nästa läsår. We'll see! Det bästa med att vara på skolan på en lördag var att vi är lediga på måndag, halleluja-moment för extra lång helg!

Efter att ha varit på skolan i 2 timmar så gick jag och tränade. Jag är en sån person som lätt blir uttråkad, så jag kan inte vara så länge på gymmet. Det blir kanske en halvtimme, timme, 3 gånger i veckan. Men funkar träningen så att det är bättre att träna lite än att träna ingenting alls? Det känns ju som att det borde vara det, men ger det egentligen något resultat? Ja, sktisamma egentligen. Idag var jag iaf och tränade mest för att avreagera mig på något. Kände att jag hade förträngt så mycket inom mig, sånt som jag inte ville säga. När jag sprang på det där förbannade rullbandet så kände jag att jag var nära på att gråta, men vem fan vill börja lipa på gymmet?! Jag fortsatte bara att springa. På tv skärmarna visade dom fotboll, nån film och en dokumentär om extremt överviktiga människor. Jag blev rädd. Jag fortsatte att springa, snabbare.

Nu mår jag dålig igen. Ska lägga mig i sängen, tvinga hunden att mysa med mig och se på en film. Jag vet redan nu att jag kommer att välja en romantisk komedi. Varför gör jag så mot mig själv? jag vet ju att det bara gör mer ont. Kanske ska jag överraska mig själv och se på typ nya Die Hard filmen. Så får det kanske bli, min lördag. Jag, hunden och Bruce Willis. 




Tips!

Jag har ett bra knep på hur du kan bli av med finnar effektivt och biligt!
Om du märker att du fått en finne precis innan läggdags så smeta på lite tandkräm på din finne och låt det ligga över natten, skölj sen bort det på morgonen (givetvis).

Det som händer är att tandkrämen är så stark att den torkar ut finnarna.
Visst, du kanske blir lite torr men det är inget som lite återfuktande kräm inte kan fixa, och du blir ju i alla fall av med finnen. Det är värt ett försök!
 
 - Colgate, rekomenderas av din tandläkare! 




Svettiga små pojkar

Gick just hem från jobbet (idag var jag konfirmationsledare) och precis när jag ska gå så hör jag några grabbar som hoppar och tjuter av lycka. Jag stack in min lilla näsa i rummet dom var i och det visade sig att det var ungdomsgruppen som hade sin visuella spel kväll, a.k.a tv-spelskväll. Nåväl, jag gick in i rummet och såg mig omkring. Massa små svettiga pojkar som stod och dregglade över ett bord fullt med tv-spel. Dom hade inte ens varit i rummet en halvtimme och det luktade redan gympasal där inne. Hur lyckas man? Jag hoppas att samtliga pojkar i det rummet önskar sig parfym i julklapp, serriöst. Jag kan komma med många bra tips på parfymer för män som luktar jättegott! 

Kille: Åh, ska du också vara med?! *ser läskigt glad ut*
Jag: Ehm... nej? Ska nog gå hem nu faktiskt... *går diskret ut ur rummet*

Ärligt talat så har jag verkligen ingenting emot att spela tv-spel. Tvärtom så kan jag tycka att det är skitkul. Killarna var säkert jättefina människor, men lukten och miljön gjorde mig lite anti-spelsugen just idag, wonder why.  

Ahmagah, det är så sjukt mycket i skolan nu och det har det varit de sista veckorna. I helgen är jag också upptagen både lördag och söndag. Jag kommer snart att gå in i väggen. Behöver semester nu! Pronto! En annan sak är att min tv är trasig så man kan inte se på nån kanal, det är bara myrornas krig. MEN man kan se på dvd. Så gissa vilken serie som går varm hemma hos mig just nu ? Jaadå, Sex and the City.(inside information för dom som fattar) Jag kollar på säsong 3 för tillfället så det är Aidan och Carrie som är tillsammans, med lite Mr BIg i bakgrunden. Aidan är den bästa killen, verkligen min favorit! Men saken är den att Carrie förtjänar inte honom, hon förtjänar Mr Big, den dumma. Fast jag gillar egentligen Mr Big med, i smyg. Men Aidan är ändå den bästa. Haha, så nu vet alla det, lite onödigt men i alla fall.
Nu ska jag gå och sno en lussebulle i köket, ha det bra!



A trip down memory lane

Mamma var förbi här nyss. Eftersom att videon stod framme så kunde vi inte låta bli att kolla på att bebisbanden igen. Vi skrattade så vi grät båda två.
När jag var liten så var jag trespråkig. Mamma pratade svenska, thailändska och engelska, i och för sig i en salig blandning. Det roligaste på bandet var när jag var typ två år och satt och snattade svarta vinbär från grannens buskar och vägrade att gå därifrån. Då man hör mamma snacka i bakgrunden.

Mamma: Don't eat shitty food like that! 
Det lät bara för roligt när hon sa det och bröt på thailändska dessutom. Det fanns fler roliga saker hon sa, de flesta var på svengelska.

Mamma: It's good they leka together. [Mamma pratar om mig och min äldre kusin.]
Hon har sina stunder alltså. Hon är så rolig när hon skrattar också för att hon låter som en hyena som håller på att kvävas eller nått. Haha, så helt plötsligt slutar man att skratta åt det man egentligen tyckte var roligt och så början man att skratta åt hennes skratt istället. Mamma, mamma, jag säger då det.



När jag var ett vårtsvins barn!



Hårkontroll

Jag köpte Hårkontroll för dygt en vecka sen. En ask med 120 piller kostar ca 145 kr och finns i hälsokostbutiker. Man ska ta två piller om dagen, ett på morgonen och ett på kvällen. 
Det är alltså ett näringstillskott för hår, hud och naglar. Jag har alltid varit duktig på att tappa hår, men den senaste tiden så har jag tappat absurt mycket hår. Man kan ju tro att det bor en afghanhund i mitt rum. Sen blir det så risigt i topparna trots att jag regelbundet toppar det.
Mina naglar har varit ganska starka tidigare men nu så går dom av så fort jag kollar på en av dem för länge, känns det som. Så nu ska vi se. Jag ska prova att ta Hårkontroll i 2 månader för att se om det ger något resultat för håret eller naglarna. Jag ser mig själv som en försökskanin just nu och om det fungerar bra så kommer jag självklart att rekomendera det till alla som lider av liknande problem.   




2 December

Det gick inte att sova inatt. Hur hårt jag än blundade så ville det sig inte. Tystnaden gjorde mig knäpp, ingen som andades brevid mig. Det var bara lilla jag, mina egna andetag och mina egna hjärtslag.
Jag lät tvn vara på hela natten för att dränka tysnaden. Somnade inte ordentligt förrän nån gång imorse.  

Idag var jag tillbaka till skolan. Fler i klassen var magsjuka och hemma så jag antar att det är något som går. Men jag var inte direkt magsjuk utan jag mådde mest illa. Det var ändå obehagligt.

Nån som följer julkalendern? Jag och Alex såg första avsnittet och jag vet inte vad jag tycker direkt.
Allt som inte är Greveholm känns som en besvikelse för mig. Haha!




Bästa helgen på länge ♥

Hej, nu blir det tillbaka till det normala datanötandet när ingen är här och disstraherar mig längre.
Jag mådde illa i torsdagskväll. Det är några i klassen som också har mått lite halvbra på sistone så jag har säkert fått något. Nog för att jag förmodligen stannat hemma oavsett hur jag mått men nu blev jag sjuk på riktigt bara för det. Vissa straffar gud på en gång, haha. I fredags mådde jag inte heller speciellt bra men vi gjorde ju inte så mycket för när Alex var här utan vi tog den mest lugnt. Stannade dock hemma idag med bara för att det kändes som att jag fick lov att göra det. Dels för att återhämta mig men mest för att jag ville vara med Alex så mycket som möjligt innan han åkte. Nu mår jag bra förrutom att jag har lite feber och förrutom att min andra halva har åkt hem till Göteborg igen. Men nu är det bara 3 veckor kvar så det blev inga tårar den här gången, skönt det. 

Helgen har varit helt underbar, förrutom att jag mått halvbra då. Åh, igår var vi först inne i stan, kollade lite på julskyltningen och shoppade julklappar till bland annat mamma. Vädret var väl inte det bästa men det var ändå mysigt att gå på stan och hålla i hans varma hand som han smygit ner i sin jackficka.

När vi kom hem så hade pappa lagad god mat och tänt adventsljusstaken och allt. Vi fortsatte julmyset med att baka pepparkakor tillsammans. Kanske lite tidigt, med dom säljer ju redan pepparkaksdeg i affärerna så varför inte? Vi köpte till och med en älg-pepparkaksform på lagerhaus. Haha, norrländskt värre! ;)

Kvällen avslutades med att vi drog in våran gamla video till mitt rum och kollade på filmer när vi var små. Jag har ett tiotal band från min barndom och han hade tagit med sig ett tre timmar långt band som sammanfattade större delen av hans barndom. Haha, det var så kul att se honom som liten. Jag har det alltid så svårt att föreställa mig att han har varit liten. Har alltid tänkt att han var 1,92 när han föddes, att han alltid sett ut så som han gör nu. Sen får man se hur liten och söt han faktiskt var. Sjukt kul att se sig själv som liten också, lite pinsamt kanske att visa hur äckligt pratglad jag var redan när jag var typ 1-2 år. Men nu vet vi på ett ungefär hur det kan våra barn kan bli (om vi nu skaffar nått?). Hoppas i sådana fall att den/de blir mer som sin pappa för jag skulle aldrig palla få en unge som mig!

  
Love!                                                                     Engagerade Nathalie.

    
En väldigt motiverad Alexander.                              Första plåten klar!                              
                    
    
Småbrända, men vi är inte rasister!              En något dysfuktionell Pippi Långstrump.



RSS 2.0
Hej och välkommen till min blogg!
Mitt namn är Nathalie och jag är en 18-årig tjej som bor i Luleå och fortfarande letar efter meningen med livet.

Det jag älskar mest är att låta pengarna sprudla genom att shoppa och unna mig själv saker! Självklart skulle jag inte ens fungera utan mina vänner, min familj och världens finaste pojkvän. Vi har ett långdistansförhållande så det blir en hel del resor för min del till goa och glada Göteborg.

I min blogg skriver jag om mitt liv och mina tankar helt enkelt. Hoppas du finner något intresse i det du läser.

Om du vill följa bloggen kan du göra det med ett enkelt knapptryck på länken här nedanför!