Firework




En helg att minnas

Helgen har spenderats med underbara vänner, god mat och shopping.

Igår var jag först och julklappshandlade med Theres (ca 1 timme på Toys R'us). Sen gick det hela över till en snabb förfest hos mig med vin, mat och fix innan det var dags för en "klassfest". Som vanligt så var vi bara 5 st. Kändes lite synd eftersom det även var en liten hejdå-fest för min del. Men jag hade det lika trevligt ändå med de underbara få som var där! Helena hade snickrat ihop ett bildspel med bilder från våra tre år i SPIN och gissa om det var svårt att hålla tårarna borta?? Dels var det glädjetårar över alla flummiga bilder och fantastiska minnen man har, men även tårar för att hon tagit sig tid att fixa det för mig och att man snart ska skiljas från alla..  Min gymnasietid har varit helt otrolig! Jag har utvecklats enormt mycket och det är tack vare alla grymma människor jag lärt känna och allt vi har upplevt tillsammans. Jag är stolt över att ha er som mina vänner och att ha så många fantastiska minnen mer er i bagaget! Återförenades med Theres i slutet av kvällen, haha! Så vi smög hem till mig och käkade en gång till :)

Idag var det dags att säga farväl till min mamma. Hade dock lite panik efter att ha hoppat av bussen till Boden alldeles för tidigt och inte haft en endaste aning om var jag befann mig. Men allt slutade lyckligt! Mammas kille kom och hämtade mig och vi åkte hem till dem för en kopp kaffe och lite surr om livet. Jag måste säga att min mamma verkligen har växt i mina ögon den senaste tiden. Visst, vi har haft en ganska komplicerad relation till varandra men jag har alltid varit villig att ge henne en chans att bättra sig, vilket hon verkligen gjort! (Till skillnad från vissa andra..) Hon har gått ner i vikt och ser frisk och sund ut. Hon lyser verkligen av lycka nu och det var länge sedan jag sett henne må så jävla bra! Och tro mig det värmer i hela mitt hjärta att veta att hon mår bra nu, för det förtjänar även hon. Jag är så förbannat nöjd över den relationen vi har idag, min lilla mamma och jag. Kommer faktiskt att sakna henne. haha, sitter och lipar nu - va mesig jag är!




Enorm sömnbrist

Jag kan inte sova om nätterna! Något stör mig och jag vet inte vad. Även om jag sover så sover jag inte ordentligt och vaknar hela tiden. Kan ligga och tänka ut konversationer, saker jag ska säga/sms'a folk i veckan. Bläddrar fram och tillbaka i min kalender för att se till att inte missa något. Pappa kallar det "resfeber" och han har nog rätt till viss del.

Dagens bästa: Packat, fixat adressändring och flyttlass! Bara en vecka kvar till Stockholm och Sandra :D

Dagens sämsta: - 20 grader och Nathalie Paulina Fransson sätter inte i någon motorvärmare på jobbet.. Efter nio timmars arbete är det 2 km is på rutan som absolut inte vill gå bort. Tack vare en fantastisk kollega med en super isskrapa (inte en sån bajsig sak som vi har i vår bil med en massa smygreklam på!!) så lyckades jag komma hem.   



- Jag och Sandra 2008, SPINs klassresa till Stockholm -




Tidiga julklappar


Fick några tidiga julklappar/flyttpresenter från ICA igår. Egentligen skulle det bli middag,
men jag sa lite skämtsamt att jag hellre tar en dammsugare eftersom vi inte har någon.

Så jag fick en! + handukar och lakan. Tack så mycket, ska tänka på er när jag städar! :)




Fika och fönstershopping

Det har varit en lugn och skön dag. Vaknade mitt i ett hostanfall. Kanske inte den mest fridfulla starten på dagen, men sen tog det sig faktiskt när Theres fick med mig ut på stan. Det blev en hel del förnstershopping innan vi slutligen landade på ett av våra nyfunna caféer och surrade loss. Alltid lika underbart att träffa dig vännen!


Jag har skaffat brills!


Min underbaring! :)




Sushi

Just hemkommen från en sushimiddag med pappa och Puttinullan på Thai Thai.
Det som är så speciellt med den här restaurangen är att de klätt den med bambu, lampor, detaljer och bilder från Thailand så att det verkligen känns som att man är där på riktigt (okej, åtminstone om man inte känner efter sådär jättenoga..) För mig funkar det i alla fall!








Tavelvägg

Har blivit så sjukt inspirerad till att göra en tavelvägg i lägenheten! Så nu sitter jag och väljer ut vilka bilder jag vill ha från olika platser, våra familjer, betydelsefulla personer och minnesvärda stunder. Sen ska jag få Alex att välja ut bilder ur hans liv. Vill ju inte ha en ego-vägg direkt, haha!  

Ska man ha bilderna svartvita eller i färg?? Blir ju en snyggare helhet i svartvitt men vissa bilder har ju så underbara färger..





Indiska


Dagens inköp består av bordsunderlägg och ett buddhahuvud från indiska.
Bordsunderläggen är superfina! Det syns kanske inte på bilden men det
 är alltså guld i tråden, så det matchar ju huvudet! Nu ska jag låta bli att köpa mer saker.

Finns ju i princip samma grejer i Gbg + annat, sen är det ju bara jobbigt att få ner allt..






Ameh, juste!

Hade ju planerat in att ha en liten utflyttningsfest för mina vänner. Det går inte den kommande helgen eftersom jag jobbar då, men jag hade tänkt mig att dra ihop ngt helgen efter det innan jag åker. MEN det går tydligen inte heller för Puttinullan fyller år då så hon ska ha fest den helgen. När jag frågade pappa vilken om de skulle ha festen på fredagen eller lördagen så fick jag svaret; båda dagarna...

Okej? Han har fest varenda helg här hemma (även om jag jobbar) och jag har bara haft en förfest här vid lulekalaset, som han och hans vänner dessutom crashade! Jag ska flytta härifrån och vill säga hejdå till mina närmaste vänner och jag får inte det eftersom hon ska ha två fester! Fast i och för sig så kanske man måste fira stort när hon typ fyller myndig.. Så jävla taskiga människor! Har aldrig begärt något av dem förrutom detta! De firar väl säkert att jag flyttar på köpet.

Får väl hyra en lokal eller ha fest på Max.




Ni är fantastiska!

Det har varit helt underbart, fantastiskt skönt att få vara ledig sön-mån!! Men i vanlig ordning så har jag lyckats bli sjuk i samband med att jag låtit mig själv slappna av. Fick ett sms kl 8 imorse. "Kan du jobba ikväll?" Det var nog första gången jag kände efter och konstaterade att jag behövde vara ledig idag med för att vila upp mig.

Fick ett underbart samtal från Anders i Stockholm, en av mina få vuxna förebilder i denna sjuka värld. Han delade min glädje över att äntligen få flytta och vi planerade in en lunch i Stockholm där jag stannar hos Sandra i nån natt före Göteborg. Han är en helt fantastisk människa, verkligen! Intelligent och omtänksam på alla sätt och vis.  Jag kan prata om allt med honom och han förstår (till skillnad från många andra) vad jag pratar om. Han fyller en så stor del i mitt liv som jag saknat hos mina egna föräldrar. Så det visar ju att en sån plats faktiskt kan fyllas ut på annat håll. Önskar bara att alla hade en Anders i sitt liv.. dessvärre vet jag att många inte har det.

Har dessutom träffat en hel del underbara vänner de senaste dagarna. Min goa granne, några sköna spin-brudar och fantastiska Theres. Känner mig lyckligt lottad ändå som har så många fina människor runt i kring mig! Kan jag inte få packa ner er i en banankartong och ta fram er när jag behöver er som mest där borta??






Svårt att låta bli ibland



Köpte ett par fina bokstäver som ska få pryda vårt kärleksfulla hem, en trimmer till Millemannen som ska bli kortklippt när han flyttar med mig OCH en ny mobil.. lite onödigt kanske. Men den var så rosa, krumelurig och fin. Däremot förvånade jag mig själv när jag köpte den eftersom det är en touchmobil. Jag har lovat mig själv innerligt att aldrig köpa en sån eftersom jag har så mycket problem med sånna displayer. Men Alex har en sån här mobil (fast svart såklart) och jag tycker att den funkar rätt bra faktiskt :)

Skulle faktisk vilja påstå att jag lyckades fynda, för allt det här gick under 1500:- !!




Mikrofonkåt

Ett av mina nya favoritprogram är helt klart tv4s Så mycket bättre!
En helt underbar samling svenska artister som myser på och tolkar varandras musik.  

Personligen tycker jag att Petter är bäst, hans tolkningar är helt klockrena!



Men ni får inte missa Septembers tolkning av Petters låt Mikrofonkåt!




Draktränaren

Om ni gillar animerade filmer så får ni bara inte missa Draktränaren, eller How to train you dragon som den egentligen heter. Helt underbar film! Rolig, söt och lite snyftig :)

Har inte varit så sugen på att skaffa drake sedan jag såg filmen Dragonheart för första gången!  






Jag ser det snöar

Det var väl roligt.. not!




25 dagar kvar

ca -13 grader ute, träden är täckta av frost, marken är vit. Jag konstaterar härmed att det är vintern, den värsta årstiden av dem alla enligt mig! Gillar konceptet snö, att det för tankarna till julen och lyser upp i mörkret. Men jag gillar inte vad det egentligen är, kallt och jävligt! 

Idag har jag varit hemma hos mamma och packat ner allt som jag haft där + att jag fått en hel del bra-att-ha-saker som bla ungsformar och strykjärn. Ännu en gång blev hon förvånad när jag berättade att jag skulle flytta..
Efter det hann jag med en trevlig fika på stan med de otroligt söta flickorna Emma och Cecilia innan det var dags för jobb.

Hände en lite spännande grej idag på jobbet som ni förmodligen kommer att få höra mer av imorgon eller lite längre fram ;)




Ny bostad om 26 dagar!

Yes, vi fick lägenheten! Den var inte alls som jag tänkt mig. Eller jag hade väl rättare sagt svårt att se hur "stor" en lägenhet på 28 kvm egentligen är. Den var yttepytteliten, köket är en mardröm för en klaustrofobisk person som mig själv. Nu har nervositeten omvandlats till spänning, oro, längtan och frustration. Nåväl, man vet ju inte hur det går förrän man vågat prova. 

NI får se bilderna senare på min nya blogg, när vi har hunnit sätta vår egna tuch på den (så gott det går iaf).  




Pappa uppmuntrar mig genom att säga: 
Om det var Kina så hade ni delat lägenheten med 10 personer till. Det kan du räkna med!




Är sjukt nervös!!

Idag ska Alex kolla på en lägenhet som vi är fruktansvärt intresserade av! Det är en rätt liten, men billig lägenhet som vi får hyra i andra hand i 6 månader eller 1 år till att börja med. Jag är sjukt nervös för vi har ingen aning om hur den ser ut egentligen eller om vi ens kommer att få den. En del av mig vill ha den hur som helst bara för att vi ska få vårt egna hem för en gångs skull! Känns jobbigt att inte kunna se den med egna ögon heller. Men jag litar på min man till 100% och han ska dessutom ta bilder på ALLT och maila till mig.

Ska snart iväg och jobba och kommer inte hem förrän ikväll. Då lär jag ju köra rally hem för att se bilderna!! Maha.. har jag nämnt att jag är sjuukt nervös??






Keep dreamin' puppie ..

Just nu: Pappa har lagat stek idag och ställt den i fönstret för att den ska svalna. Milton sitter i köket och kollar upp mot det saftiga köttstycket och ylar sorgset. När man väl går in dit så tystnar han och ser bara allmänt oskyldig ut. Men jag vet att han har något i kikarn den lille hårige lurifaxen!







Luleå fick finbesök


Och idag besökte de Hertsöskolan av alla ställen..

Bilderna är tagna av Pappa, han är fett nöjd. Visade med armarna hur långt ifrån Vickan han var.
 Han hälsar även att hon är mycket snyggare och smalare i verkligheten..




It's all 'bout the money

Min "reunion" på fredag blev inställd på grund av en massa tjaffs. Även om jag kanske inte orsakade det hela så satt jag i smeten eftersom att vi skulle vara hemma hos mig - så nu skiter jag i det och jobbar istället!

Måndag, torsdag och fredag skulle ha varit mina lediga dagar den här veckan men det blev inte någon av dagarna. Räknade ut att jag kommer jobba 25 timmar mer än vad jag är schemalagd på den här veckan. Nu är jag alltså inte ledig förrän nästa lördag. Pengar rullar in som det ska! Näh, men jobb känns jäävligt prioriterat just nu eftersom jag behöver varenda krona tills flytten, som är om bara 4 veckor !!! Sen försöker jag umgås med alla underbara vänner när jag har en ledig lucka. Så ni är inte glömda! Är bara sämst på att höra av mig ibland.



Kolla bara va nöjd jag är när jag får lite pengar. Det här var på SPINS första klassresa till Stockholm.
Vi fick pengar tillbaka av lärarna av någon anledning..




Falsk marknadsföring kanske

Haha, bara för att jag la upp förra inlägget!

Hände en sjukt rolig och gullig grej på jobbet. En kinesisk turistfamilj kom in och handlade på Ica. Mamma, pappa och deras lilla son. Sonen kollar runt i butiken lite ointresserad och pillar på lite grejer för pillandets skull. Men plötsligt får han syn på mig som satt i kassan. Han rusar fram till mig och ställer sig bredvid mig. Jag ler mot honom och fortsätter med mina kunder i kön. Han pratar glatt på kinesiska till mig och kollar fokuserat på alla knappar som jag trycker på i drygt en kvart. Helt plötsligt tystnar han och kollar på mig. Jag misstänker att han ställde en fråga till mig som jag sedan inte kunnat svara på. Han lägger huvudet på sne och kollar på mig frågande: "Al' you chinese?" Jag svara nej, på svenska. "No??" Han förstod att vi inte hade så mycket gemensamt ändå, så han lämnade mig..

Stackarn var så himla intresserad av mig för han trodde att han fått en vän. Så sjuukt söt! Det är inte första gången jag blir misstagen för att vara kines heller. Folk har trott att min mamma jobbat på Waldorf (en kina restaurang) och att det varit vårt familjeföretag, vissa tror att jag kan läsa kinesiska för det ser ju ut som thai..(1. Nej, det är inte samma bokstäver!  2. Jag kan inte ens läsa thai!)




Stackars mig




En smarrig nyhet

Jag älskar vit choklad!! Så när jag såg att vi fått in den nya marabou på lagret så tvingade jag min medarbetare att få ut den i butiken så fort som möjligt eftersom jag hade lunchrast och ville smaka den. Haha, snällt nog så fixade han ut den på en gång. Jag går numera under namnen Katten Gustaf och Svullo, eftersom jag alltid käkar lasange till lunch eller godis!

Den hade kunnat vara godare med lite nötter eller nått i, för det är verkligen bara vit choklad.. yummie! 




RSS 2.0
Hej och välkommen till min blogg!
Mitt namn är Nathalie och jag är en 18-årig tjej som bor i Luleå och fortfarande letar efter meningen med livet.

Det jag älskar mest är att låta pengarna sprudla genom att shoppa och unna mig själv saker! Självklart skulle jag inte ens fungera utan mina vänner, min familj och världens finaste pojkvän. Vi har ett långdistansförhållande så det blir en hel del resor för min del till goa och glada Göteborg.

I min blogg skriver jag om mitt liv och mina tankar helt enkelt. Hoppas du finner något intresse i det du läser.

Om du vill följa bloggen kan du göra det med ett enkelt knapptryck på länken här nedanför!