Eurovision Song Contest

Jag känner bara att jag måste yttra mig lite angående helgens ESC-tävling.

För det första - synd att Sverige inte gick vidare, men ändå så jävla kul! Jag menar varje år är vi så fruktansvärt självsäkra när det gäller vårt bidrag och expertpaneler förutspår vinst innan vi ens sett de andra ländernas bidrag och let's face it vi borde kanske byta taktik och satsa på något som funkar mer internationellt (eller skaffa oss mäktigare grannländer ??) Definitionen av en Schlagerlåt existerar ju inte längre i Eurovison-sammanhang. Där bjuds det på hård rock, techno, disco, power-ballader och allt fånigt du kan tänka dig och ändå är det samma gamla schlagerfjantar som dyker upp i melodifestivalen eller annat tråkigt. Det behöver sticka ut lite.
- Anna var för mycket mellanmjölk!

För det andra - så tycker jag att det var rekordmånga bra låtar som var med i finalen. Vann gjorde ju Tysklands bidrag och hon var la också bra, men jag hade nog några andra favoriter, som Rumäniens bidrag och Moldaviens saxofon (notera att jag bara gillade deras saxofon!)

För det tredje - underbart dansnummer de hade innan de redovisade rösterna. Kändes lite inspirerat av Bounce Michael Jackson tribute, fast jorden runt. Ni måste kika på det om ni missat dem båda. 


 






Lite planer för dagen

- Nu ska jag strax iväg och fika med Nemo XS (a.k.a Linn)

- Efter det är det krattning med klassen. Vi är ju en familj så vi måste ju såklart
  hjälpa de som går i Spin 1:an och 2:an med att få ihop pengar till deras resor.

- Sen är det dags för mitt sista prov!!





- Min gulliga hatt jag fick av pappa, 120 kr på Monki




Mother lover

Dagen firades med plugg, blommor och fika.

Om ni har missat den här sketchen från Saturday Night Live, med bland annat Justin Timberlake så tycker jag att ni ska se den. De sjunger om mors dag.. eller ja.. nästan.





Lillen fyller 4 år!

Idag fyller min "valp" 4 år! Åh, han börjar bli gammal ju!

Jag kommer ihåg när jag köpte honom. Min underbara kanin gick bort dagen före jag skulle fylla 15 år och familjen gick i djup depression, speciellt pappa. Han åkte runt till diverse djuraffärer och frågade om de kunde klona vår kanin. Men svaret var ju såklart nej.. Jag kände direkt att det skulle bli jobbigt att skaffa en ny kanin för att jag bara skulle jämföra den med vår förra och ingen skulle kunna vara lika snäll och fin som honom, så jag skulle bara bli missnöjd. Jag har alltid älskat djur och hund och katt har såklart varit högst upp på önskelistan under hela mitt liv.

När vi flyttade från Gränna när jag var 6 år så försökte jag övertala mina föräldrar till att få en hund att ha som kamrat eftersom jag vart helt ensam i den nya staden Luleå. De gick med på att ge mig ett husdjur - en sköldpadda, Sötnos. Just då var det skitsamma, hade blivit lika glad över en fisk bara jag fick mitt egna husdjur. Men med tiden så insåg jag att det var världens tråkigaste varelse och jag började tjata om att få en hund igen. Svaret var nej, inga fler djur. Tills mamma fick någon superrabatt av thailändaren som ägde djuraffären när jag var nio så jag fick en kanin, Wille.  Och Wille gjorde det kaniner är bäst på, dvs föröka sig med min kompis kanin, så snart hade vi två kaniner, Wille och Lisa. Lisa var inte lika mysig, hon var en hona och hon var orolig och hade pms dygnet runt. Jag förstod henne inte då, men idag gör jag det. Hon blev tyvärr inte så gammal.

Så när kaninerna var borta kände jag att det var dags för en hund. Det fanns inga ursäkter. Jag var 15 år (vilket jag ansåg var vuxet), jag skulle ta ansvar för den och skulle köpa den för mina egna pengar. Föräldrarna sa inte emot. Efter en hel sommar i en glasskiosk hade jag nästan fått ihop alla pengarna och bestämt mig för vilken hund jag skulle köpa (en dyr jävel såklart). Så pappa och jag åkte och hämtade upp Drakedrams Mickey Mouse, som han hette då, utanför Stockholm och glädjen var ultimat. 

Min familj är så glad över att jag köpte honom, gladare än vad jag själv är. Men idag är han en liten divig bitch som hatar mig mest eftersom jag är den enda som försöker uppfostra honom. Mamma och pappa gör inte det. Det går ju inte att vara hård mot en sån liten hund menar dom. Jo, han ser bara liten ut men han är som en schäfer i huvudet. Jag menar inte att man ska vara våldsam med honom, men man måste vara hård och tydlig. Nåväl, det kommer bli bättre när vi flyttat ifrån alla fjantar som gullar med honom när han gör fel (a.k.a mamma o pappa). Finns det någon hundpsykolog där ute som vill ha en utmaning? Typ Cesar Millan, mannen som talar med hundar??

Lite babybilder från the happydays! Här älskade han mig och följde efter mig överallt. Och han hade alltid lite klegg i ena ögat så det såg ut som han var ledsen :')







Segare än segast

Dagen har varit sjuukt seeg. Först fick jag mitt slutbetyg i Psykologi B, MVG - wihii!
Sen var det sekt-redovisningar i drygt 3 timmar och trots att det var intressent så höll jag på att dö av rastlöshet. Efter skolan kunde jag inte låta bli att gå på stan en sväng. Jag menar, jag måste ju gå förbi det för att komma hem numera. Sen hade jag kanske inte behövt köpa massa kläder..

Väl hemma så dog jag. Tog en powernap på 3,5 timmar och vaknade upp segare än vad jag var innan jag somnade. Nu sitter jag och bitchslappar mig själv och försöker tagga inför Eurovision Song Contest. Måste ju se hur det går för Anna.



Ordet seg associerar jag till sniglar och då kommer jag osökt att
tänka på mina snigelbilder som jag tog förra sommaren i Lerum.
Lite äckligt att man kan se ögonen och allt på den snigeln jag fotade med blixt.




Kids, don't try this at home


Vafan tänkte jag jag på?! Var sugen på marabou polka och apelsinjuice, men samtidigt? 
Snacka om självmord! Som att dricka juice efter att ha borstat tänderna.. uuhh *ryser*
 




Så där ja!




Katthunden

Min hund är ett kontrollfreak och älskar att ha koll på allt och alla (har ingen aning om vars han fått det ifrån.. host host..) och några av er har sett han gärna sätter sig i fönster för att se vad som händer där ute. Han har inte gjort det sedan vi flyttade in i lägenheten eftersom fönsterbrädena är alldeles för högt upp för lille Millie. Men så idag började han exprimentera och tog sig upp på soffans ryggstöd, därifrån kunde han sedan balansera över till fönsterbrädet. Och gissa om den lilla svansen viftade när han såg allt som hände utanför vår lägenhet. Ibland morrade han såklart när han såg läskiga saker som barnvagnar, rullatorer osv. Så sött!



Mitt älskade kattbarn! <3




Eclipse



Inför första filmen hade jag så höga förväntningar så jag kunde bara bli besviken, och det blev jag verkligen. Inför andra filmen hade jag inte förväntningar alls. Den tråkigaste boken och en dålig första film. Men jag blev positivt överraskad! Tänk va mycket en ny regissör kan göra för en film. Fortfarande dåliga tolkningar av karaktärerna i boken, men ändå, effekterna är ju lysande i jämförelse med effekterna i första filmen som bara var pinsamma. Fast jag kan tänka mig att budgeten sett lite annorlunda ut också. Nu är det snart dags för den tredje filmen och med en ny regissör och en riktigt spännande handling så kan de bli en riktigt bra film, eller en flopp (i mina ögon alltså, för det finns nog många fjortisar i världen som kommer älska den oavsett vad den handlar om och hur effekterna ser ut så länge Robert Pattinson är med i filmerna *suck*)?

Jag ser fram emot att se reslutatet i alla fall.

Premiär 30/6




Hello lover

 
Måste vänta på min lön och mitt studiebidrag sen är den min, Whihoo!


Mamma - "Men Nathalie, söpa inte en sån! Du tycka den vara fin nu men 
            imollon du inte gilla den! Du ångla dig, den vara så mycket flicka.."

Imorgon blir jag en pojke, eller vad menar hon??




Vår lilla tripp söderut

Ja, nu är det på tiden att jag lägger upp lite pix från min och Saras resa till Göteborg och - men lägg märke till lite pix för självklart glömde jag att ta bilder förrutom på liseberg. Men vi har alltså hunnit med en hel del shopping, många goda men dyra luncher och middagar, prova på lite av Göteborga nattliv, bo på hotell och haft dödsdjupa samtal om livet under en kväll i Stockholm då vi satt ute med filtar under infravärme.

- Fast även om jag och Sara hade tältat i nån skog så hade vi haft det lika roligt, för så funkar vi.
  Jag önskar verkligen att alla människor hade en Sara som finns där och gör livet lite enklare ibland.




Sara och jag på Liseberg. Jag var lite besviken på det kyliga vädret.



Och inte blev det bättre av att jag tvingades sitta längst fram i Flumride genom ett majoritetsbeslut..



Lite gladare blev jag av sockermoln! Alla har vi olika tekniker när vi käkar dem.
Några äter med fingrarna, jag slickar i mig det medan Alex kör in hela nyllet i den.



Sara menade att jag har grym tur så hon gav mig pengar till att vinna choklad åt henne, och voilá!
Alex, som tog bilden stör sig alltid på mitt "fake-smile"..



..Så jag ställde upp på en bild där jag visade mitt sanna jag.



Pojken envisas alltid med att få med sig en kexchoklad hem, och det värsta är att han ALLTID lyckas.
Men då ska vi inte prata om hur mycket pengar läggs ner på det chokladhjulet innan han vinner. 
Och självklart vann han den här gången med!



Fredagen bjöd på middag på Hard Rock cafe, med god mat och drinkar och sedan blev det utgång.
(Jag vet att jag är gul, men så gul?! Min fucking blixt gör mig typ till en Simpson.)



Haha, och söta Sara fick en norrman på kroken som vi lite diskret försökte undvika under kvällen.


heh, det var visst fattigt med bilder från Stockholm..




Jag har inte dött!

Men däremot så har jag varit utan internet ett bra tag nu. När jag kom hem från Göteborg/Stockholm så hade pappa flyttat ut ur huset och in i vår nya lägenhet inne i stan och det tog ett tag innan vårt bredband förflyttade sig. Lägenheten är jättefin men problemet är att den är gjord för två personer, inte tre! Tvn och datorn är i ett och samma rum så jag har inget ställe att vara helt själv på. Som idag (liksom alla andra helger) då det är fest i lägenheten. Ska jag sitta inne på facebook med sjuttio-elva onyktra gubbar som står och hänger bakom min axel?

Pappa och puttinullans sovrum ligger bredvid mitt rum och för att komma till deras rum så måste de gå igenom mitt rum. (Jag har redan byggt upp scenarion i mitt huvud för vad som kommer att inträffa när min pojkvän är på besök nästa gång..) Badrummet där duschen är ligger i deras sovrum, så jag vågar inte bara klampa in där när som helst för att duscha. Ja, allt är kaos och jag har ingenstans att bara vara. MEN på tisdag kommer min laptop som jag har beställt så nu kan jag åtminstone vara ifred vid datorn. Tänk va mycket blogguppdateringar det blir då! :D

Men just nu är jag hos min mamma, i ett försök att fly partajandet hemma hos pappa.. och i ett tappert försök att få lite sömn, men det får jag inte hos någon av dem. Mamma väcker mig genom att gå ut och röka en gång per timme och "mitt rum" här är hennes vardagsrum där balkongen finns, eller så spelar hon thaimusik eller gapar i telefon kl 7 på morgonen. Hos pappa så vaknar man så fort någon annan vaknat för att det är så litet och lyhört och för att de tvingas gå genom mitt rum för att ta sig ut ur sitt rum. men efter 9 timmars arbetsdag så är jag rätt mör och tror att jag skulle kunna somna på E4:an under rusningstrafik utan problem.

Imorgon ska jag lägga upp lite bilder och berätta lite om min och Saras resa. Tjingeling!




Lite nervig

Imorgon bär det av mot Götet med Sara (eller skötet som hon så gärna vill kalla det). Och jag kan faktiskt säga att jag är nervös. Okej, jag är en person som oftast har koll på läget. Men nu är det en hel del byten av transporter som gäller innan vi slutligten är framme och jag är kanske mest nervös för att det här inte bara drabbar mig utan även Sara. Jag, som reseledare, bär alltså ansvaret för två människors liv!! 

Nåväl, nu har jag packat klart och gått igenom alla de sjuttio-elva biljetterna som jag skrivit ut åt oss så jag hoppas att det ska gå bra. Men eftersom att vi är de mest "tursamma" människorna i detta universum så kommer väl planet ställas in på grund av ett vulkanutbrott, fallande kometer, en terrorattack eller varför inte en ny istid? Nej, nu ska jag inte vara sån.. För nu ska vi ha det pörskans kul sötve och jag! Käns lite som det sista vi gör tillsammans innan vi kanske skiljs åt *snyft*





När rastlösheten tar över

Tjosan, nu är jag hos min mamma igen så därför blir det taskiga uppdateringar. Ska förmodligen tillbaka till pappa på söndag eftersom jag måste packa alla mina saker. Jag åker ju till Göteborg/Stokholm med Sara på tisdag och de flyttar ut ur huset på torsdag så alla mina saker måste vara färdigpackade innan jag åker.

Som vanligt när man är hos mamma så är det dödstråkigt. Men det gäller att underhålla sig själv. Jag har en och en halv säsong kvar av Sandras Förhäxad box och en grymt spännande bok som väntar på att bli läst av mig, så jag ska nog klara av två dagar här med andra ord. Igår njöt jag av ett varmt bubbelbad med tända ljus och underbara tryckarlåtar spelandes i bakgrunden, inte så tokigt. Men lugnet var inte långvarigt för sen blev jag snabbt rastlös igen. Då tog jag sönder världshistoriens fulaste halsband som jag fått av mamma och gjorde istället om det till ett par söta armband.


Har ganska mycket material kvar av halsbandet så jag ska nog pyssla ihop några fler!




Lite modevisning som avslut

Efter att ha hetspackat lite i mitt rum så åkte jag och Sara iväg på modevisningen. Jag tror att det var en tjej som gått mode/design Isabelle rättade mig jag bara antog att hon går mode/design, hon går samhälls ekonomi och hade modevisningen som sitt projektarbete !! Men jösses vilka underbara kläder! Vissa var väl lite extrema á la Lady Gaga, men fortfarande helt suveränt gjorda. Tyvärr blev det inga bilder!

Framför oss satt ett gäng kåta fransmän och fotade allt som såg ut att ha en rumpa eller bröst i den lokalen. De var helt sjuka! Vi satt längst bak så ni kan ju tänka er hur mycket de fick zooma in. Borde kanske höra av mig till dem och kolla om jag kunde få låna en bild eller 150 st??  

Paus-underhållningen bjöd våra fina tjejer Sandra och Isabelle på (och deras kör). Blir så galet avundsjuk på människor som verkligen kan sjunga, och de kan dem! Det var idols förlust som inte tog er vidare, ni är för bra för deras bajskontrakt ändå. De sjöng bland annat The show must go on, en av mina favoritlåtar och det gav mig gåååshuud. Kan inte ni sjunga den när jag dör? Eller vänta sjung den när jag gifter mig, på mitt barns dop OCH när jag dör! 

Modellerna var ju för roliga. För vissa föll det verkligen naturligt, att gå på catwalken och posera i slutet. Men andra såg ut att ha mensvärk i min kategori och var otroligt obekväma på scenen. Sen var det som att det pågick något sorts pose-battle bland brudarna, vem kan göra coolast grejer i slutet? De kanske hade blivit tillsagda att göra knäppa saker. Man får en sån ego-boost av att gå på catwalk och det är väl den som tar över. Nåväl, tur att de hade snygga kläder på sig i alla fall.


Jag refererar till den gången jag var hårmodell.




Dagen hittills

Idag har jag varit ledig från skola och jobb, men självklart har det funnits saker att göra ändå. 

- Kl 10:30 hade jag och Sara bokat in ett möte med en präst. Vi kände att det var dags att bekänna våra synder. Nej då, vi syndar vidare.. Vi skulle intervjua honom till ett religionsarbete som ska redovisas imorgon. Han var minsann en skön och samarbetsvillig präst som inte kändes så påtvingandes religiös. 

- Efter vårt möte trallade vi runt på stan och köpte lite kläder som vi lagt undan igår + lite ringar som talade till oss.

- Sen var det dags att hämta ut våra studentmössor! Eftersom vi redan skickat tillbaka dem en gång så var vi såklart nervösa över att något skulle vara fel den här gången med. Men det slutade lyckligt!

- En tur med Saras underbara lilla bil och sen var vi hemma hos mig för att sammanfatta mötet, prata bebisspråk med hunden och äta glass såklart.

- Så har jag fotat allt som ska läggas ut på blocket. Det är gäller främst en bokhylla, en stor kaninbur, två stycken transportburar, min älskade keybord och mitt bowlingkit! HAHA, ja min bowlingkarriär var en kort episod i mitt liv. Så nu säljer jag det som inte används eller får plats i vår nuvarande lägenhet och sånt som verkligen inte kommer att få plats i min famtida 1:a eller 2:a.

- Nu väntar några avsnitt av förhäxad och lite plugg!


Jag kan inte fatta att jag snart tar studenten!




Komsi komsi..


Gullet, spring hit med dina långa ben och ät frukost med mig!
Det är så mycket roligare än att äta själv.. Du får O'boy!




En blodigt samtalsämne

Idag avslutade vi vårat projektarbete om Bollywood, och kan ni förstå hur bra det kändes?! Prestationsmässigt så är jag väl kanske inte jättenöjd med jag är bara så glad att det är över nu så att jag åtminstone har en sak mindre att bekymra mig över. Nu kanske jag kan fokusera mer på min sömn. Jag har nämnligen sovit så sjukt dåligt den senaste månaden, typ 4-5 timmar i snitt varje natt och jag känner att det tär både på psyket och orken. Inatt satt jag och höll på med power pointen till vår redovisning som vi hade idag, men helt i onödan eftersom den datan vi hade på redovisningen inte hade den nyaste versionen av power point, så den gick inte ens att öppna..  Men jag tycker att vi gjorde redovisningen bra även utan power point och trots att jag skrev ner vad jag tänkt säga kl 06:00 imorse.  

[Här kan du sluta läsa om du är kille! Du fattar ändå inte!]

För övrigt så har jag haft världens sjukaste mensvärk idag och seriöst funderat på att ta livet av mig, vilket jag alltid gör en gång i månaden om jag säger så. Min mensvärk är i klass med Spy-Evas, hon som var programledare för typ ordjakten och spydde rakt ut i direktsändning. Och mitt i all denna smärta så var jag tvungen att jobba på ICA. Jag har ju tidigare ätit mini-piller i drygt 2 år vilket gjorde att min mens försvann helt och hållet och jag klagade då inte! Men efter att min mamma fått veta det och börjar spekulera kring diverse demoner som hölls kvar i min kropp för att jag inte fick mensa av mig så tvingades jag sluta äta dem ett tag. Och nu har jag haft mens två gånger sedan jag slutade med pillrena och jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt fjolliga liv. Så nu funderar jag starkt på att börja äta mini-piller igen och riskera att ha mens-demoner inlåsta i mig, för just nu döör jag!



Ibland är det uppskattat. Typ när pojkvännen blöder näsblod, haha!
- It goes up ... where?




Om katthunden själv får välja

Åh, en ny korg tänkte Milton när jag lämnat min träningsväska från Rock the dog på golvet.
(Emma nu vet du att era saker uppskattas av såväl människor som djur!)







Fyndigt värre

Under den senaste tiden så har jag lyckats hitta kläder som det är något fel på i butiken. Antingen så är de nått litet hål eller så är det ett fabrikationsfel och alltid gäller det kläder som jag spanat in tidigare! Så det slutar alltid lite sådär lagomt underbart med att jag får nedsatt pris på plagget och sedan går hem och fixar enkelt till det.

Igår var det en klänning som jag lagt undan tidigare på H&M. Men då hade jag varken ork eller pengar till att köpa den dagen efter. När jag väl var tillbaka på H&M med lönen i handen så var den slut i min storlek, fram tills igår dvs. Jag hittade en i min storlek, MEN den var felkonstruerad på ena axeln så jag fick den billigare - Från 299 kr till 99 kr.




Som ni ser så har den skitsnygga detaljer på axlarna men ena sidan var helt fuckad!
Nu har jag dock fixat till det så det inte är någon större skillnad på axlarna ;)




RSS 2.0
Hej och välkommen till min blogg!
Mitt namn är Nathalie och jag är en 18-årig tjej som bor i Luleå och fortfarande letar efter meningen med livet.

Det jag älskar mest är att låta pengarna sprudla genom att shoppa och unna mig själv saker! Självklart skulle jag inte ens fungera utan mina vänner, min familj och världens finaste pojkvän. Vi har ett långdistansförhållande så det blir en hel del resor för min del till goa och glada Göteborg.

I min blogg skriver jag om mitt liv och mina tankar helt enkelt. Hoppas du finner något intresse i det du läser.

Om du vill följa bloggen kan du göra det med ett enkelt knapptryck på länken här nedanför!