Indien i bilder del 1


Ja, eftersom att jag var i Indien för mer än en månad sen
så kanske det är på tiden att lägga upp lite bilder på det, eller?



Vårt hotellrum i Dehli - Det första fenomenet vi stötte på (förutom alla jobbiga säkerhetsgrejer på flygplatsen) var de indiska kläderna. Vi skulle alltså ha på oss inhemska kläder under hela våran vistelse och det var väl inte mer med det tänkte vi, tills vi stötte på Punjabi-byxorna från helvetet! Varför var de så stora? Hur bar man upp dem? Dessa frågor bär jag med mig till döden..


Det spektakulära Taj-Mahal! Jag tänkte att Taj-Mahal var en rätt överskattad turistgrej men jag hade fel. Det var väldigt mäktigt att se faktiskt.



Här är den delen av klassen som drog mer uppmärksamhet till sig än självaste Taj-Mahal under vår vistelse där.


Inga ovanliga syner i Indien minsann. Den vänstra är då ett försök att fånga den underbara indiska trafiken, men den går inte att fånga på bild tro mig - för ljudet, lukten och känslan fattas. Men glöm vad allt i teoriboken heter om ni tänkt köra bil i Indien, och kom ihåg att tuta och du vill framåt, bakåt, höger, vänter.. äh, du ska tuta HELA TIDEN helt enkelt. Kossisbilden är från bajsgränden i Varanasi. Ja, vi döpte den till bajsgränden för att det namnet håller vad den lovar ;)


Ett av våra vanligaste transportmedel, motor-rickshaw. Tänk så många gånger vi åkt vilse, slagit oss, varit när att spy/dö när vi åkt dessa underbart söta skapelser genom vad som upplevdes vara Indiens trångaste gränder. 


Utsikten från vårt "hus" - Eller i alla fall huset där halva klassen bodde - Ganges och gatherna (trapporna)


I huset till höger bodde jag och sju tjejer till från klassen. Trappan rakt fram är en av dödens alla trappor som man var tvugna att gå i för att slutligen komma "hem". Upphöjningen av trappan, längst med den vänstra sidan, är en urinoar och där fick man ofrivilligt se några sno.. eh, män. Det som rinnner längst till höger är avloppsvatten som de tömmer ut varje kväll och då rinner det över så gott som hela trappan. Så tänk er att gå upp för den i totalt mörker, lite svårt att se upp för vars man sätter fötterna kanske?


Mina trogna följeslagare som alltid gick med mig längst gatherna eftersom de hoppades på att jag skulle ha mat. Jag var nog den enda som höll på att klappa gat(h)hundar (med undantag av Bullen som alla klappa) och jag vet att man inte ska göra det, men jag lever än idag utan skabb eller löss. Jag undvek ju självklart hundar som såg otrevliga eller äckliga ut.



Vi blev bjudna på en indisk bröllopsmottagning och gjorde oss så fina som vi kunde i indiska mått. Dock var vi bara där i typ en kvart, eftersom vi alla var så hungriga efter den äckliga maten som det bjöds på.
Bruden såg allt utom lycklig ut. Usch, det skar i hela mitt hjärta att se henne. Men enligt våra lärare så är det meningen att hon ska se ledsen ut. Ska jag tro på att hon bara spelade ledsen då eller? ...

Det blev för mycket bilder på en gång kände jag så det kommer fler sen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hej och välkommen till min blogg!
Mitt namn är Nathalie och jag är en 18-årig tjej som bor i Luleå och fortfarande letar efter meningen med livet.

Det jag älskar mest är att låta pengarna sprudla genom att shoppa och unna mig själv saker! Självklart skulle jag inte ens fungera utan mina vänner, min familj och världens finaste pojkvän. Vi har ett långdistansförhållande så det blir en hel del resor för min del till goa och glada Göteborg.

I min blogg skriver jag om mitt liv och mina tankar helt enkelt. Hoppas du finner något intresse i det du läser.

Om du vill följa bloggen kan du göra det med ett enkelt knapptryck på länken här nedanför!